1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. İşkenceyle Öldürülen Süleyman Cihan İçin Adalet İstiyoruz: Cumartesi Anneleri’nin 1010. Hafta Eylemi!

İşkenceyle Öldürülen Süleyman Cihan İçin Adalet İstiyoruz: Cumartesi Anneleri’nin 1010. Hafta Eylemi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Taksim’deki Galatasaray Meydanı’nda 1995 yılından bu yana oturma eylemi yapan Cumartesi Anneleri, 1010’uncu haftalarında, 1981’de İstanbul’da gözaltına alındıktan sonra işkenceyle öldürülen Süleyman Cihan için adalet talep ettiler.

Cumartesi Anneleri ve insan hakları savunucuları, Galatasaray Meydanı’nda bir araya gelerek karanfiller ve kayıp yakınlarının fotoğraflarını taşıdılar.

Eylemde yapılan basın açıklamasında, 31 yaşındaki 2 çocuk babası olan öğretmen Süleyman Cihan’ın 29 Temmuz 1981’de gözaltına alınıp işkenceyle öldürülmesi ele alındı. Emniyetin iddialarına karşı aile ve avukatların 85 günlük arayış sonucunda gerçek ortaya çıktı ve Cihan’ın Zindanarkası Mezarlığı’nda ‘kimliği meçhul kişi’ olarak gömüldüğü belirlendi.

Aile ve avukatlar, dosyanın canlandırılması için Kadıköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurarak fail ve sorumlular hakkında kamu davası açılmasını talep etti. Ancak dosya, savcılığın işkenceyi kabul etmesine rağmen zamanaşımı nedeniyle kapatıldı.

Cumartesi Anneleri, adalet taleplerinden vazgeçmeyeceklerini belirterek, devletin hukuk normları içinde hareket etmesini hatırlattı. Eylemde, Süleyman Cihan ve diğer kayıplar için adalet çağrısı yinelenirken, hukuki sürecin takip edileceği vurgulandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İşkenceyle Öldürülen Süleyman Cihan İçin Adalet İstiyoruz: Cumartesi Anneleri’nin 1010. Hafta Eylemi!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin