1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İskenderun’da facia: 3 yıllık bina nasıl yıkılır?

İskenderun’da facia: 3 yıllık bina nasıl yıkılır?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

6 Şubat depremlerinde zarar gören binalardan biri İskenderun’daki MCG Tower oldu. Bu binada 14 kişi, aralarında çocukların da bulunduğu, yaşamını yitirdi. Bina, depremden sadece 3 yıl önce inşa edilmiş olmasına rağmen çevresindeki diğer binalarda ciddi hasar oluşmadı. Bu trajedide anne-babasını ve birçok sevdiklerini kaybeden bir kişi, deprem yönetmeliğine uygun şekilde inşa edilmesi gereken binanın nasıl yıkılabildiği konusunda araştırmalar yaptı.

Süheyl Sümbültepe adındaki bu kişi, belediye arşivlerinde ve adliyede günlerce detaylı incelemelerde bulundu. Zemin etütleri, statik proje ve mimari çizimleri inceleyerek, binadaki usulsüzlükleri belgeledi. Hazırladığı belgesel ile konuyu kamuoyuna duyurmayı amaçlayan Sümbültepe, yaşanan faciayı anlattı.

“Denetleyecek biri yok” diyen Sümbültepe, bilirkişi raporuna göre, MCG Tower’ın yapıldığı dönemde ilgili belediyede zemin iyileştirmelerini denetleyecek personel bulunmadığını belirtti. Rapor, zemin etüdünün eksik yapıldığını ve yapılan hataların yıkılma riskini artırdığına işaret ediyor. Ayrıca, statik projede öngörülen çerçevelerin eksik olduğu da ortaya çıktı.

Binada yapılan değişikliklere de dikkat çeken Sümbültepe, kirişlerde yapılan farklılıkları belgeledi. Bu durum da binanın daha da riskli hale gelmesine neden oldu. Ancak, sorumluların yargılanması konusunda henüz net bir sonuç alınamadı.

Sümbültepe, tüm sorumluların tutuklu yargılanmasını ve meslek odalarının daha fazla sorumluluk almasını talep ediyor. İnşaat sektöründeki usulsüzlüklerin önlenmesi için adımlar atılması gerektiğini vurguluyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İskenderun’da facia: 3 yıllık bina nasıl yıkılır?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin