1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. İSKİ, İstanbul’un Su İhtiyacını Artıracak Yatırımlara Devam Ediyor!

İSKİ, İstanbul’un Su İhtiyacını Artıracak Yatırımlara Devam Ediyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), içme suyu depolama kapasitesini artırmak ve bölge halkının kesintisiz su ihtiyacını karşılamak için yeni yatırımlar yapmaya devam ediyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da katıldığı “İSKİ Anadolu Yakası İlçeleri Yatırımları Temel Atma Töreni”, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Sancaktepe Belediye Başkanı Alper Yeğin, Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel, Tuzla Belediye Başkanı Eren Ali Bingöl, CHP milletvekili Yunus Emre ve İSKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa’nın katılımıyla gerçekleşti.

İmamoğlu, törende yaptığı konuşmada, hızlarını artırarak çalışmalara devam ettiklerini vurgulayarak, “Hiç durmadık. Hedeflerimizi büyüterek yola devam ediyoruz. ‘Tam yol ileri’ sloganı bizim için sadece seçim sloganı değil, yolculuğumuzun tarifidir” ifadelerini kullandı. Su, enerji ve israf konularına dikkat çeken İmamoğlu, İstanbul’un geleceğini güvence altına almak için planlı ve doğru yatırımların önemli olduğunu belirtti.

İSKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa ise projenin detayları hakkında bilgi vererek, içme suyu depolama kapasitesinin artırılacağını ve güneş enerjisi santralleri ile depoların enerjisinin sağlanacağını açıkladı. Proje kapsamında Kartal, Pendik, Maltepe ve Ümraniye bölgelerinin içme suyu depolama hacminin artırılacağını belirtti.

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel ise, İmamoğlu’nun adil anlayışıyla yatırımların hız kazandığını belirterek, projenin 600 milyon lira değerinde olduğunu söyledi.

Yeni yatırımların İstanbul’un geleceğini güvence altına alacak şekilde yapıldığını ifade eden yetkililer, İstanbul’un su kaynaklarının korunması ve gelecek nesillere sağlıklı bir çevre bırakılması konusunda kararlı olduklarını belirttiler.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İSKİ, İstanbul’un Su İhtiyacını Artıracak Yatırımlara Devam Ediyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin