1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. İSKİ yeni yatırımlarıyla İstanbul’un içme suyu depolama kapasitesini arttırıyor

İSKİ yeni yatırımlarıyla İstanbul’un içme suyu depolama kapasitesini arttırıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İBB, Anadolu yakası ilçeleri Kartal, Maltepe, Pendik, Ümraniye’nin içme suyu yatırımları için 600 milyon lira değerinde bir proje başlattı. Törene İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Sancaktepe Belediye Başkanı Alper Yeğin, Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel, Tuzla Belediye Başkanı Eren Ali Bingöl, CHP milletvekili Yunus Emre ve İSKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa katıldı.

İmamoğlu yaptığı konuşmada, “Hiç durmadık. Seçimi, bir ‘ara gün’ olarak gördük. Seçim sloganımız ‘Tam yol ileri’, aslında bu yolculuğun ana tarifini yapan ve hedeflerimize ulaşana kadar durmaksızın çalışacağımızı gösteren bir yaklaşımı ifade ediyor. Bu yolda sadece çalışanlarımıza değil, İstanbullulara hizmet etmeye devam ediyoruz” dedi.

İstanbul’un geleceğini güvence altına almanın önemine vurgu yapan İmamoğlu, planlı, projeli ve doğru yatırımların sorunları çözebileceğini belirtti. İmamoğlu, “İstanbul’un geleceği için bilinçli ve planlı çalışmalar yaparak, vatandaşların hayatlarını güzelleştirmek ve şehri korumak önemli. İstanbul’un aleyhine olan devir sona erdi ve yeni bir dönem başlıyor” şeklinde konuştu.

İSKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa ise gerçekleştirilecek projelerle Kartal, Pendik, Maltepe ve Ümraniye bölgesinin içme suyu depolama kapasitesinin artırılacağını belirtti. Yapılacak depolarda güneş enerji santralleri kullanılacak ve tesislerin elektrik ihtiyacı yenilenebilir enerji ile karşılanacak. Bu sayede su kesintisi ihtimali azalacak ve enerji tasarrufu sağlanacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İSKİ yeni yatırımlarıyla İstanbul’un içme suyu depolama kapasitesini arttırıyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin