1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. İsmet İnönü’nün İzinde: Lozan’ın 101. Yıl Dönümüne Özel Program Heybeliada’da!

İsmet İnönü’nün İzinde: Lozan’ın 101. Yıl Dönümüne Özel Program Heybeliada’da!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Lozan Barış Konferansı ve Antlaşması’nın 101’inci yıl dönümü nedeniyle İstanbul’daki Heybeliada’da İsmet İnönü Müzesi’nde program düzenlendi. İnönü’nün kızı ve İnönü Vakfı Başkanı Özden Toker’in ev sahipliği yaptığı programa, CHP Genel Başkanı, Parti Meclisi Üyeleri, İstanbul İl Başkanı, Adalar Belediye Başkanı, Kadıköy Belediye Başkanı, Üsküdar Belediye Başkanı ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Başkanı da katıldı. Programda konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Burada tabi ailenin kökleriyle Cumhuriyetin kökleri birbirine girmiş durumda. Öyle bir aile… Ben Pembe Köşk’te zaman zaman misafirleri oluyorum. Gülsü Hanım’ın davetiyle, Özden Hanım’ın masasında, İsmet Paşa’nın masasında oturuyoruz. Herhalde bir Cumhuriyet Halk Partili için yaşanabilecek en kıymetli dakikaları, saatleri hep birlikte yaşıyoruz. Partiden konuşuyoruz, partinin bugününden, tarihinden konuşuyoruz. Bugününü konuşuyoruz, yarınlarını konuşuyoruz” dedi.

Özel, sözlerini şöyle sürdürdü: * Geçtiğimiz hafta üç gün boyunca Kıbrıs’taydık. İsmet Paşa’dan aslında biz hep Kıbrıs Barış Harekâtı’ndan sonra Kıbrıs’ı konuşuyoruz ama aslında o barış harekâtının yapılabilmesi Türkiye’nin, Türklerin orada egemenlik haklarını savunulabilmesinin temelleri ve aslında onun da tasdikinin atıldığı yer Lozan’dır. Kıbrıs’taydık, sevgili Altan Öymen’le, sevgili Hikmet Çetin’le, sevgili Murat Karayalçın’la barış harekâtında imzası olan, çok değerli devrin bakanı Önder Sav’la, 34 yaşında imza atmış, 84 yaşında, 50’nci yılında bizimle birlikteydi. * Devrin Dışişleri Bakanı Turan Güneş’in kızı, harekâtın sembolü Ayşe Ayata ile birlikteydik. ‘Ayşe tatile çıksın’ deyip adaya barış götüren Mehmetçiğin Ayşe’si ile birlikteydik. Tabi önemlerini ayrı ayrı saymayacağım ama Çağdaş Yaşam benim çok inandığım bir kuruluş, TÖLOV’la, ADD ile birlikte. Onun başkanının temsiliyeti önemli. İsmet İnönü, hayatı boyunca doğruları yapmış, dürüstlükten ödün vermemiş bir isim olarak bir güruh tarafından karalanmaya çalışıldığında hepimizin en doğru bilgi kaynağı İnönü Vakfı, İnönü Vakfı’nın internet sitesi, İnönü Vakfı’nın yayınları… Onlarla birlikte burada olmak hepimiz açısından çok anlamlı ve çok önemli.

Özel, ayrıca Lozan’da İsmet Paşa’nın mücadele ve liderlik örneklerinden bahsederek, gelecek nesillere bu değerleri aktarmak gerektiğini vurguladı. Programda yapılan konuşmaların ardından katılımcılar, İnönü Müzesi’ni gezerek İsmet İnönü’nün yaşamına ve mücadelesine daha yakından tanıklık etme fırsatı buldular.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsmet İnönü’nün İzinde: Lozan’ın 101. Yıl Dönümüne Özel Program Heybeliada’da!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin