1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İSO Meclisi’nden Tarım ve Sanayi Entegrasyonu

İSO Meclisi’nden Tarım ve Sanayi Entegrasyonu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Meclisi’nin 2024 yılı Mayıs ayı olağan toplantısı, Odakule Fazıl Zobu Meclis Salonu’nda gerçekleşti. Toplantının ana gündemi, ‘Vizyoner Bir Bakışla Tarım ile Sanayi Arasındaki Entegrasyonu Artırarak; Tarımsal Sanayinin, Ekonomimize Daha Etkili ve Verimli Katkı Yapmasını Değerlendirmek’ şeklinde belirlendi. İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’ın ev sahipliği yaptığı toplantıda konuşan Bakan Yumaklı, çiftçilere sağlanan yüzde 15 ilave faiz indiriminden bahsederek, üreticileri teşvik etmek adına yapılan destekleri açıkladı. Kredi faizlerinde yapılan indirimin yanı sıra tarım dışına çıkan arazi miktarında da azalma olduğunu belirtti.

Bakan Yumaklı, toplantıda tarım ve sanayi entegrasyonunu güçlendirmek adına yapılan kırsal kalkınma yatırımlarının ve desteklerin arttırıldığını dile getirdi. Ayrıca, gelecek dönemde ekonomik yatırımlarda proje limitinin yükseltildiğini ve Tarımsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun genişletildiğini söyledi. Tarım sektöründeki yatırımları cesaretlendirmek için yapılan hamleler hakkında detaylı bilgi verdi.

Bakan Yumaklı, stratejilerini sürdürülebilir bir üretim, verimlilik, kalite, kayıtlılık ve sektöre yatırım üzerine kurduklarını ifade etti. Toplantıda ayrıca çiftçilere tarım kredisinde yüzde 15 ilave faiz indirimi sağlandığını ve sözleşmeli üretimin yaygınlaştırılması için destek beklediklerini belirtti.

Su kaynaklarının önemine vurgu yapan Yumaklı, nüfus artışının üretim ihtiyacını artıracağına dikkat çekti. Ülkenin su kaynakları ve su stresi konusunda bilgiler vererek, suyun stratejik önemini vurguladı.

Son olarak, Bakan Yumaklı, önlem alınmazsa su fakiri bir ülke olabileceğimizi belirtti. Su ve sulama alanındaki projelere yapılan yatırımları ve su tasarrufu politikalarını anlattı. Su konusundaki risklere karşı alınan önlemler hakkında detaylı bilgi verdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İSO Meclisi’nden Tarım ve Sanayi Entegrasyonu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin