1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. İspanya-Türkiye İş Forumu İçin Ticari İşbirliği Hedefleniyor!

İspanya-Türkiye İş Forumu İçin Ticari İşbirliği Hedefleniyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İspanya Başbakanı Pedro Sanchez’in katılımıyla Madrid’de düzenlenecek olan “İspanya-Türkiye İş Forumu”, finans, yeşil dönüşüm, enerji, altyapı, ulaşım gibi alanlarda ticari işbirliğini artırmayı hedefliyor. DEİK Türkiye-İspanya İş Konseyi Başkanı Ebru Özdemir, iki ülke arasındaki ticari ilişkilere ve yatırım fırsatlarına değindi. Geçen yıl 19,2 milyar dolarlık bir ticaret hacmi yakalanan iki ülke arasında, özellikle otomotiv sektörü ticaretin lokomotifi olarak öne çıkıyor. Özdemir’in açıklamalarına göre, İspanyol firmaların Türkiye’ye yaptığı yatırımlar 10,5 milyar dolara ulaşmış durumda.

Özdemir, İspanya ve Türkiye’nin yeşil dönüşüm ve dijitalleşme konularında işbirliğini artırmayı önemsediklerini belirtti. İki ülke arasında yeşil dönüşüm konusunda potansiyel işbirliği fırsatlarının bulunduğunu ifade eden Özdemir, İspanya’nın elektrik üretiminde yenilenebilir enerjinin payını artırma hedeflerine dikkat çekti. Dijital dönüşümün ise KOBİ’lerin desteklenmesi adına önemli fırsatlar sunduğunu vurgulayan Özdemir, Türk iş dünyasının girişim ekosistemini geliştirme konusundaki adımlarını da övdü.

Ayrıca, Türk iş dünyasının Afrika, Orta Doğu ve Orta Asya ile olan yakın ilişkilerinin İspanyol firmalar için potansiyel işbirliği alanları oluşturduğunu belirten Özdemir, turizm ve sağlık sektörlerinde de yatırım fırsatları bulunduğunu dile getirdi. İki ülke arasındaki turizm işbirliklerinin derinleştirilmesi gerektiğini söyleyen Özdemir, sağlık turizmi ve ilaç endüstrisi alanında ortak projelerin desteklenmesinin önemini vurguladı. Türkiye’nin Uluslararası Finans Kurumu (IFC) ve Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) desteğiyle finanse edilen sağlık projelerini örnek gösteren Özdemir, sağlık sektöründe işbirliğinin ülkeler arasındaki sağlık sistemlerini entegre etmeyi ve uluslararası sağlık turizmi pazarındaki rekabet güçlerini artırmayı amaçladığını belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İspanya-Türkiye İş Forumu İçin Ticari İşbirliği Hedefleniyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin