1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. İsrail askerleri Gazze’de sağlık çalışanları ve yaralıları rehin aldı!

İsrail askerleri Gazze’de sağlık çalışanları ve yaralıları rehin aldı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sağlık Bakanlığı, Gazze Şeridi’nde bulunan Kemal Advan Hastanesi’nde İsrail askerleri tarafından rehin alınan sağlık çalışanları ve yaralıların durumuna ilişkin şiddetle kınama mesajı yayınladı.

Bakanlık sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Gazze Şeridi’nde Kemal Advan Hastanesi’nde görevli sağlık çalışanları ve yaralıların İsrail askerleri tarafından rehin alınmasını şiddetle kınıyoruz. Soykırımcı Netanyahu yönetimine, sağlık kurumlarının, sağlık personelinin ve hastaların dokunulmazlığının önemini bir kez daha hatırlatıyoruz. Başta Birleşmiş Milletler olmak üzere uluslararası topluma, Gazzeli meslektaşlarımızın derhal serbest bırakılması için harekete geçmeleri çağrımızı yineliyoruz. Netanyahu yönetimi, insanlık suçlarına karşı işlediği savaş suçları ve Filistin halkına yönelik soykırım faaliyetleri nedeniyle kınanacak ve bir gün hesap verecektir.”

Orta Doğu’da yaşanan gerilimli süreçte bölgesel savaş endişeleri artarken, İsrail’in Hizbullah’ın binlerce iletişim cihazını hedef aldığı gerginlikle başlayan olaylar öne çıkıyor. İsrail, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’a yapılan bir saldırı sonucunda Lübnan’da geniş kapsamlı bir misilleme başlatmıştır.

Ayrıca, dizilmiş olan apartmanlara yapılan hava saldırılarıyla ilgili bilgiler de paylaşıldı. Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın öldürülmesiyle gerilim tırmanırken, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken bölgedeki gelişmelerin önemine dikkat çeken bir açıklama yaptı. Aynı zamanda İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Hizbullah’a karşı savaşın bir sonraki aşamasının başlayacağını duyurdu.

İran’ın da İsrail’e misilleme yapmak amacıyla başlattığı balistik füze saldırısıyla gerilim daha da artarken, taraflar arasındaki çatışmanın boyutları genişlemeye devam ediyor. Son dakika gelişmeleriyle ilgili ayrıntılar yakından takip edilmeye devam ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail askerleri Gazze’de sağlık çalışanları ve yaralıları rehin aldı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin