1. Haberler
  2. Dünya Haberleri
  3. İsrail Başbakanı Netanyahu: Gazze Şeridi İşgali Devam Edecek!

İsrail Başbakanı Netanyahu: Gazze Şeridi İşgali Devam Edecek!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail’in Gazze’ye yönelik acımasız saldırıları devam ediyor. 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana süren saldırılar sonucunda Gazze, büyük bir insani krizle karşı karşıya kaldı. İsrail’in hava ve topçu saldırıları sonucunda çok sayıda masum insan hayatını kaybetti. Başbakan Binyamin Netanyahu ise Refah Sınır Kapısı’nda bulunarak Gazze’ye yönelik saldırıların devam edeceğini belirtti. Netanyahu, Gazze’nin güneyindeki Refah bölgesindeki İsrail askerleriyle bir araya geldi ve bu saldırıların Hamas ile esir takası müzakerelerini geciktirmediğini iddia etti.

İsrail, Gazze’yi Mısır’a açılan tek kapısı olan Refah’ı 7 Mayıs’ta işgal etmişti. Bu işgal sırasında Refah’a kara saldırısı düzenleyen İsrail ordusu, bölgedeki işgalini genişleterek “Philadelphia Koridoru”nu tamamen ele geçirdi. Netanyahu ise Hamas ile yapılacak esir takası müzakerelerinde “Philadelphia Koridoru”ndaki işgalin devam etmesini şart koşmuştu. Başbakan Netanyahu’nun Refah Sınır Kapısı’ndaki İsrail askerleriyle yaptığı görüşmede bu işgale devam edeceklerini yineledi.

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları uluslararası toplum tarafından da sert bir şekilde kınanmaktadır. Bu saldırılar sonucunda yüzlerce masum insan yaşamını yitirdi ve Gazze’deki altyapı büyük zarar gördü. Netanyahu ise Gazze Şeridi’nin Mısır sınırındaki işgali devam ettireceklerini açıkladı. Bu durum, bölgedeki insani krizin daha da derinleşmesine neden olabilir.

Netanyahu’nun Gazze Şeridi’ndeki işgale devam mesajı verdiği Refah Sınır Kapısı’ndaki buluşması, bölgedeki gerilimi daha da arttırabilir. Uluslararası toplumun bu duruma müdahale etmesi ve işgalin sonlandırılması için diplomatik çözümler aranması gerekmektedir. Gazze’deki sivil halkın yaşadığı insanlık dramının sona ermesi ve bölgede barışın sağlanması için tüm tarafların çabaları birleştirmesi gerekmektedir. Bu şekilde, Gazze Şeridi’nde barış ve istikrarın sağlanması mümkün olabilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail Başbakanı Netanyahu: Gazze Şeridi İşgali Devam Edecek!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin