1. Haberler
  2. Dünya Haberleri
  3. İsrail Başbakanı Netanyahu Washington’a geliyor: ABD Başkanlığında değişse de İsrail’in yanındayız!

İsrail Başbakanı Netanyahu Washington’a geliyor: ABD Başkanlığında değişse de İsrail’in yanındayız!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD Başkanı Joe Biden’ın başkanlıktan çekilmesinin hemen ardından İsrail ve ABD’nin ilişkilerine vurgu yaparak, “Başkan kim olursa olsun, İsrail ABD’nin en güçlü müttefikidir.” açıklamasını yaptı. Netanyahu, Washington ziyareti öncesinde yaptığı açıklamada, Biden’ın Gazze Şeridi’ne yürütülen saldırılarda verdiği destek için ona teşekkür etti. Netanyahu, Biden’ı ziyaret ederek uzun bir kariyer boyunca İsrail için yaptığı hizmetler için tebrik etmeyi umduğunu açıkladı.

Başbakan Netanyahu, ABD’ye yaptığı ziyaret sırasında 7 Ekim’den bu yana devam eden gelişmeleri tartışmayı planladığını söyledi. Bu gelişmeler arasında rehinelerin serbest bırakılması, Hamas’ın yenilgiye uğratılması, İran’ın terör eksenine karşı mücadele ve İsrail vatandaşlarının güvenli bir şekilde evlerine dönmesi gibi konular bulunuyor. Netanyahu, Amerikan halkının seçeceği bir sonraki başkan ne olursa olsun, İsrail’in ABD’nin Orta Doğu’daki güçlü ve vazgeçilmez müttefiki olmaya devam edeceğine inandığını belirtti. Netanyahu, ABD ve İsrail’in her zaman birlikte olması gerektiğini vurgulayarak, “bugün, yarın ve daima birlikte” olduklarını söyledi.

Netanyahu’nun ABD ziyareti sırasında 24 Temmuz’da ABD Kongresi’nin ortak oturumunda bir konuşma yapması bekleniyor. Ancak, bu konuşmayı boykot etmek isteyen bazı Kongre üyeleri, katılmayacaklarını açıklamışlardı. Netanyahu, 7 Ekim’den bu yana gerçekleştirdiği ilk yurt dışı seyahatini ABD’ye yaparak, bu ziyarette ABD Başkanı Joe Biden ile de görüşmeyi planlıyor.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun ABD’ye yapacağı ziyaret, İsrail ve ABD’nin stratejik ilişkilerine ve ortak çıkarlarına vurgu yapacak önemli bir adım olacak. Netanyahu’nun ABD ziyareti, her iki ülkenin Orta Doğu ve uluslararası politikadaki diğer konularda işbirliğini güçlendirmeyi amaçlayacak ve ilişkilerin derinleşmesine katkı sağlayacaktır. Bu ziyaret, İsrail’in ABD’ye olan bağlılığını ve ABD’nin İsrail’e verdiği destekleri vurgulamak için önemli bir fırsat sunmaktadır. Netanyahu’nun ABD Başkanı Biden ile yapacağı görüşme, İsrail ve ABD arasındaki ilişkilerin geleceği açısından da büyük bir önem taşımaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail Başbakanı Netanyahu Washington’a geliyor: ABD Başkanlığında değişse de İsrail’in yanındayız!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin