1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. İsrail Başbakanı Netanyahu’nun Asılsız İthamlarına Tepki: “Mevcut İsrail Hükümeti Soykırımı Gizlemeye Çalışıyor!”

İsrail Başbakanı Netanyahu’nun Asılsız İthamlarına Tepki: “Mevcut İsrail Hükümeti Soykırımı Gizlemeye Çalışıyor!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fahrettin Altun, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun, Uluslararası Ceza Mahkemesi Başsavcısı Karim Khan’ın Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşme hakkında asılsız ithamlarda bulunduğunu belirtti. Altun, Netanyahu’nun Filistinlilere karşı yürüttüğü soykırıma dikkat çekmek amacıyla gerçek dışı iddialarda bulunduğunu savundu.

Altun, İsrail hükümetinin Filistinlilere karşı işlediği suçları örtbas etmek için çaba harcadığını belirtti. İsrail Başbakanı Netanyahu’nun, uluslararası suçları ve savaş suçlarını meşrulaştırmaya çalıştığını öne süren Altun, bu iddiaların kimseyi inandıramayacağını vurguladı. Netanyahu’nun, Uluslararası Ceza Mahkemesi’ndeki davasından endişe duyduğunu ve bazı Batılı ülkelerin diplomatik korumasının onu kurtaramayacağını ifade etti.

Altun, İsrail hükümetinin dünya genelinde suçlu olarak görüldüğünü ve Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin soruşturmasının bu gerçeği teyit edeceğini belirtti. Filistin meselesinin özgür olana kadar mücadelelerine devam edeceklerini vurgulayan Altun, adaletin sağlanması için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Filistin halkının sesi olmaya devam edeceklerini belirten Altun, adaletin yerini bulması için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti. Altun, Türkiye’nin sadece kelime oyunlarıyla değil, adaletin sağlanmasıyla ilgilendiğini ve bölgede barışın tesisi için mücadele edeceklerini söyledi. Filistin’in özgürlüğüne kavuşana kadar mücadelelerine devam edeceklerini belirtti.

Altun, İsrail Başbakanı Netanyahu’nun uluslararası toplumu yanıltmaya çalıştığını ve suçlamalarının asılsız olduğunu savundu. Türkiye’nin Filistin meselesindeki tutumunu net bir şekilde ortaya koyduğunu ve adaletin sağlanması için gereken adımları atmaya devam edeceklerini belirtti. Uluslararası Ceza Mahkemesi davasına müdahil olduklarını ve Filistin halkının özgürlüğü için çalışmaya devam edeceklerini ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail Başbakanı Netanyahu’nun Asılsız İthamlarına Tepki: “Mevcut İsrail Hükümeti Soykırımı Gizlemeye Çalışıyor!”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin