1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İsrail Casusluk Davasında Hapis Cezaları!

İsrail Casusluk Davasında Hapis Cezaları!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Duruşmaya, cezaevindeki iki tutuklu sanık Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi aracılığıyla bağlandı. Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların “yasaklanan bilgilerin casusluk maksadıyla temini” suçundan her birini 10 yıl hapis cezasına çarptırdı. Heyet, sanıkların geleceği üzerindeki olası etkilerini dikkate alarak cezayı 8 yıl 4 ay olarak indirdi.

35 sanığın da aynı suçtan sekizer yıl hapis cezası aldığı belirtildi. Mahkeme bu cezayı her bir sanık için 6 yıl 8 ay olarak düşürdü ve yurt dışı çıkış yasağı uygulanmasına hükmetti. Toplam 19 sanık ise beraat etti.

“Operasyon ekibi” oluşturulduğu iddiasıyla ilgili olarak, İsrail istihbarat servisinin mobil uygulamalar aracılığıyla kaynak temini yapmaya çalıştığı belirtilmişti. İddianamede, bu ekibin taktik işlerde şüphe uyandırmayan kişilerden faydalandığı ve bu kişilere çeşitli talimatlar verildiği aktarılmıştı. Talimatlar arasında WhatsApp grupları oluşturma, web sitesi kurma, para transferi, fotoğraf ve video belgeleme, takip, darp ve yaralama, Suriye ve Lübnan’da araştırma gibi konular yer alıyordu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail Casusluk Davasında Hapis Cezaları!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin