1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İsrail Dışişleri Bakanı Erdoğan’a Hakaret Etti: Türk Politikacılardan Sert Tepkiler!

İsrail Dışişleri Bakanı Erdoğan’a Hakaret Etti: Türk Politikacılardan Sert Tepkiler!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz’ın, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik hedef gösterici açıklamaları, Türk siyasetçileri tarafından sert bir şekilde eleştirildi. Katz’ın ifadelerine tepki olarak yapılan açıklamalarda, İsrail hükümetinin geçmişte Adalet Divanı önünde soykırım ve savaş suçlarıyla yargılandığı hatırlatıldı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Katz’ın sözlerine karşı çıkarak uluslararası hukuk çerçevesinde yapılan soykırım ve savaş suçlarının kınandığını belirtti. Yılmaz, Netanyahu yönetimini eleştirerek bölgedeki çatışmaları kışkırtmaktan ve insani değerleri yok etmekten sorumlu tuttu. Ayrıca, demokratik bir hukuk devleti olarak Türkiye’nin Filistin halkının yanında olduğunu vurguladı ve “Günümüzün Hitlerleri ve Nazi zihniyetlilerinin sonu tarihte yaşananlarla aynı olacaktır” dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da Katz’ın ifadelerini ahlaksız ve kınanmaya değer bulduğunu belirterek, Erdoğan’ın mazlumların sesi olduğunu ve hakikati savunma mücadelesinde kararlı olduklarını vurguladı. İşgalci İsrail’i katil ve soykırımcı olarak nitelendiren Işıkhan, Türkiye’nin bölgede barışı sağlamak için gereken adımları atmaya devam edeceğini ifade etti.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın insanlık vicdanının sesi olduğunu savunarak, İsrail ve uluslararası siyonist çevrelerin Erdoğan’ın sesini bastırmak için çaba sarf ettiklerini belirtti. Fidan, tarihin tüm soykırımcılar için aynı sonucu doğurduğunu dile getirerek, adaletin eninde sonunda tecelli edeceğine inandıklarını söyledi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu da Katz’ın sözlerini kınayarak İsrail’in geçmişte işlediği vahşetleri hatırlattı. Türkiye’nin mazlumların umudu ve zulme karşı sesi olan Erdoğan’ı desteklediğini belirten Uraloğlu, İsrail’in sürdürdüğü zulme sessiz kalmayacaklarını ve Türkiye’nin her zaman zulme karşı duracağını vurguladı. Ayrıca, İsrail’in döktüğü kanda boğulacağını ve haddini bilmesi gerektiğini ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail Dışişleri Bakanı Erdoğan’a Hakaret Etti: Türk Politikacılardan Sert Tepkiler!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin