1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. İsrail Dışişleri Bakanından Erdoğan’a Ağır Sözler: “Atatürk’ün Mirasını Yok Ediyor”

İsrail Dışişleri Bakanından Erdoğan’a Ağır Sözler: “Atatürk’ün Mirasını Yok Ediyor”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz’ın Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef alan sözlerine tepki geldi. Dışişleri’nin ardından AKP Sözcüsü Ömer Çelik de konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Çelik, “Netanyahu’nun Nazi Dışişleri Bakanı Katz’ın, Cumhurbaşkanımız hakkındaki sözleri, katliam şebekesinin hukuk önünde hesap verme korkusunun ürünüdür. Tam bir ‘Nazi’ olan Dışişleri Bakanı Katz ve katliam şebekesinin diğer üyeleri eninde sonunda hukuk önünde hesap verecektir” ifadelerini kullandı.
Dışişleri’nden, Katz’ın Erdoğan’a yönelik ifadelerine tepki geldi. Katz, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, “7 Ekim katliamının yıldönümünde, özgür dünya Hamaslı canileri kınarken, diktatör Erdoğan onları övüyor: ‘Onlar Türkiye için savaşan özgürlük savaşçıları’ – yani tecavüz etme özgürlüğü, öldürme özgürlüğü, cesetlere saygısızlık etme ve bebekleri yakma özgürlüğü. Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’yi Müslüman Kardeşler müttefiklerine satarken Atatürk’ün mirasını yok ediyor” açıklamasında bulunmuştu.
Çelik ise sosyal medyada yaptığı paylaşımda, “Netanyahu’nun Nazi Dışişleri Bakanı Katz’ın, Cumhurbaşkanımız hakkındaki sözleri, katliam şebekesinin hukuk önünde hesap verme korkusunun ürünüdür. Tam bir ‘Nazi’ olan Dışişleri Bakanı Katz ve katliam şebekesinin diğer üyeleri eninde sonunda hukuk önünde hesap verecektir. Cumhurbaşkanımız Gazze’de şehit olanları, insanlık cephesi ve insani değerler adına selamlamıştır. Cumhurbaşkanımız, soykırım şebekesine karşı insanlık cephesinin en gür ve kararlı sesidir. Bundan rahatsızlık duyanlar ise soykırım, katliam ve barbarlığın temsilcileridir” sözlerini sarf etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail Dışişleri Bakanından Erdoğan’a Ağır Sözler: “Atatürk’ün Mirasını Yok Ediyor”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin