1. Haberler
  2. Dünya Haberleri
  3. İsrail, Gazze’de Yardım Bekleyenlere Katliam Yapmaya Devam Ediyor!

İsrail, Gazze’de Yardım Bekleyenlere Katliam Yapmaya Devam Ediyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail’in Gazze Şeridi’nde yardım bekleyenlere karşı gerçekleştirdiği saldırılara ilişkin Hükümetin Medya Ofisi Genel Müdürü İsmail es-Sevabite, 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana devam eden saldırılar ve yardım engelleme girişimleri hakkında basın açıklaması yaptı. Sevabite, İsrail ordusunun Kuveyt Kavşağı’nda insani yardım bekleyenlere ateş açarak 20 kişiyi öldürmesi ve en az 155 kişiyi yaralamasının ardından ABD yönetimini suçlayarak, dünya liderlerini İsrail’in suçlarını durdurmaya çağırdı. İsrail’in her gün Gazze’de yardım bekleyenlere karşı katliam yaptığını belirten Sevabite, işgalci İsrail’in bilinçli olarak Filistin halkına açlık politikasını dayattığını ifade etti.

Kuveyt Kavşağı’nda yardım bekleyen Filistinlilerin tank ve helikopter saldırılarıyla hedef alındığını belirten Sevabite, uluslararası ve sivil toplum kuruluşlarının da yardım faaliyetlerinin engellendiğini dile getirdi. Gazze’ye giren yardımların oldukça sınırlı olduğunu vurgulayan Sevabite, İsrail’in Gazze ve kuzey kentlerindeki ikmal ve yardım merkezlerini bilinçli olarak hedef aldığını belirtti. Sevabite, İsrail’in Filistin halkına karşı açlık politikasını sürdürmek için her türlü insanî yardım faaliyetini engellediğini ve bu durumun uluslararası toplum tarafından kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Haber Anadolu Ajansı (AA) tarafından geçilmiş olup, İsrail’in Gazze’de insani krize sebep olan saldırılarını belgelemektedir. İsrail’in Filistin halkına yönelik insanî yardım faaliyetlerini engellemesi ve yardım bekleyenlere karşı gerçekleştirdiği katliamlar uluslararası arenada ciddi bir insan hakları ihlali olarak değerlendirilmektedir. Sevabite’nin basın açıklaması, İsrail’in Gazze’deki durumu daha fazla dikkat çekmek ve uluslararası toplumu harekete geçirmek amacıyla yapılmıştır. İsrail’in Filistin halkına karşı uyguladığı bu açlık politikası ve saldırılar, uluslararası toplumdan ciddi tepkiler almalı ve durdurulmalıdır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail, Gazze’de Yardım Bekleyenlere Katliam Yapmaya Devam Ediyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin