1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İsrail ile Ticaret Devam Ediyor

İsrail ile Ticaret Devam Ediyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yapılan açıklamada vurgulandığı üzere, “İsrail İstatistik Kurumu” verilerine atıfta bulunarak böyle bir iddiada bulunmanın şaşkınlıkla karşılandığı ifade edildi. Türkiye Cumhuriyeti, hükümeti ve halkının, Filistin’in yanında olduğu belirtildi ve Türkiye’nin İsrail ile ticareti durdurduğu tarihler net olarak paylaşıldı.

Ticaret Bakanlığı Basın Müşaviri Fatih Uysan konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Cumhuriyet Halk Partisi’nden bir Başkan yardımcısının, “İsrail İstatistik Kurumu” verilerine atıf yaparak, İsrail ile ticaretin devam ettiği yönündeki açıklamalarını büyük bir şaşkınlıkla takip ettiklerini ifade etti. Uysan, İsrail’in zulmü altında Filistin, Gazze ve Batı Şeria’da 41.000 kişinin şehit olduğu ve Lübnan’da yaşanan trajediye dikkat çekti.

Açıklamada, Türkiye’nin İsrail ile tüm ticareti durduran tek ülke olduğu vurgulandı ve yapılan açıklamaların gerçeklerle bağdaşmadığı belirtildi. Türkiye’nin Filistin davasına destek verirken, İsrail ile işbirliği yaparak yapılan açıklamaların sadece İsrail’in çıkarlarına hizmet ettiği vurgulandı. Bilgilerin kaynağının İsrail makamları olduğu ve Türkiye’nin itibarına zarar verme amacı taşıdığı belirtildi.

Son olarak, Türkiye’nin İsrail’e yönelik ticari kısıtlamalarının tarihleri net bir şekilde paylaşıldı ve Ticaret Bakanlığının konuyla ilgili önceden bir açıklama yaptığı ifade edildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail ile Ticaret Devam Ediyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin