1. Haberler
  2. Dünya Haberleri
  3. İsrail Ordusu Gazze’de 6 Esirin Cansız Bedenine Ulaştı!

İsrail Ordusu Gazze’de 6 Esirin Cansız Bedenine Ulaştı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail ordusunun Gazze’deki bir tünelde bulunan 6 esirin cansız bedenine ulaştığı açıklandı. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) yetkilileri, 7 Ekim tarihinden bu yana Gazze Şeridi’nde tutulan 6 esirin öldürülmüş halde bulunduğunu duyurdu. IDF Sözcüsü Daniel Hagari, Refah şehrinde çıkan çatışmalar sırasında tünelde bulunan Carmel Gat, Hersh Goldberg-Polin, Eden Yerushalmi, Alexander Lobanov, Almog Sarusi ve Ori Danino’nun cesetlerinin İsrail’e getirildiğini bildirdi. Esirlerin, bulunmalarından hemen önce öldürüldüğü tahmin ediliyor.

İsrail ordusu, 27 Ağustos’ta 52 yaşındaki Qaid Farhan al-Qadi isimli İsrailli esiri kurtarmıştı. Bu operasyonla beraber toplamda 8 esirin kurtarıldığı belirtildi. Ancak İsrailli esirlerin aileleri, Başbakan Binyamin Netanyahu ve hükümetini Hamas ile esir takası anlaşması yapmamakla suçluyor. Hamas’la anlaşma sağlanamadığı için esirlere yardım edilmediği iddia ediliyor. İsrailli esirlerin aileleri, Netanyahu hükümetini Hamas ile bir ateşkes anlaşması yapmaya ve esirlerin serbest bırakılmasını sağlamaya çağırıyor.

7 Ekim tarihinden beri süregelen krizde Hamas ile İsrail hükümeti arasında çözüm bulunamıyor. İsrail, Hamas ile esir değişimi yapmayı reddediyor ve bu nedenle ölen esirlerin yakınları Netanyahu hükümetine karşı protesto gösterileri düzenliyor. Esir yakınları, Netanyahu’nun Hamas ile uzlaşma sağlayarak esirlerin serbest bırakılmasını sağlaması için baskı yapıyor.

Sonuç olarak, İsrail ordusunun Gazze’deki bir tünelde 6 esirin cansız bedenlerine ulaşması, krizi derinleştirmiştir. Hamas ile İsrail hükümeti arasında çözüm bulunamaması ve esir değişimi yapılmaması ise taraflar arasında gerilimi artırmaktadır. Esirlerin aileleri, hükümetten daha fazla çaba göstermesini ve Hamas ile anlaşma yapmasını talep ediyor. Ancak şu ana kadar krize dair somut bir çözüm bulunamamıştır. Bu durum, taraflar arasındaki ilişkilerin daha da gerginleşmesine neden olabilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail Ordusu Gazze’de 6 Esirin Cansız Bedenine Ulaştı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin