1. Haberler
  2. Dünya Haberleri
  3. İsrail Ordusu Gazze’ye Kanlı Saldırı Düzenledi: 80 Filistinli Hayatını Kaybetti

İsrail Ordusu Gazze’ye Kanlı Saldırı Düzenledi: 80 Filistinli Hayatını Kaybetti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail ordusu, Gazze’nin orta bölgesine saldırı düzenleyerek Nuseyrat Mülteci Kampı ve birçok bölgeyi hedef aldı. Bu saldırılar sonucunda, en az 80 Filistinli hayatını kaybetti ve birçok kişi yaralandı. Deyr el-Belah’taki Aksa Şehitleri Hastanesi çevresi, El-Megazi, Ez-Zevayide ve El-Bureyc mülteci kampları da bombardımanın hedefi oldu.

Filistin resmi ajansı WAFA’nın hastane yetkililerine dayandırdığı bilgilere göre, saldırılar sonucunda çocuk ve kadınların da aralarında bulunduğu en az 80 kişi yaşamını yitirdi. Aksa Şehitleri Hastanesi, sürekli ve gelişigüzel bombardımanlar nedeniyle ölü ve yaralı akınına uğradı ve ilaç, tıbbi malzeme ve yakıt sıkıntısı yaşadığı belirtildi.

Öte yandan, İsrailli 4 esirin kurtarılması sırasında çıkan çatışmada, 1 İsrail polisi ağır şekilde yaralandı. İsrail ordusu, Gazze’nin orta kesimindeki çeşitli noktalara gerçekleştirdiği saldırılarla 4 esiri canlı olarak kurtardığını duyurdu. Daha önce yapılan açıklamalarda ise Nusayrat Mülteci Kampı ve çeşitli bölgelere düzenlenen saldırılarda en az 40 kişinin yaşamını yitirdiği belirtilmişti.

Haber kaynağı olarak Anadolu Ajansı (AA) verilmiştir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail Ordusu Gazze’ye Kanlı Saldırı Düzenledi: 80 Filistinli Hayatını Kaybetti
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin