1. Haberler
  2. Dünya Haberleri
  3. İsrail Ordusu Gazze’ye Yıkım Saçtı: 3 Bin 408 Katliam Gerçekleştirdi!

İsrail Ordusu Gazze’ye Yıkım Saçtı: 3 Bin 408 Katliam Gerçekleştirdi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gazze Şeridi’ndeki hükümet, 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana devam eden İsrail saldırılarında gerçekleştirilen katliamları ve kullanılan patlayıcı miktarını açıkladı. Hükümetin Medya Ofisi’nden yapılan yazılı açıklamada, İsrail’in Gazze’deki saldırılarına ilişkin son veriler paylaşıldı. Bu verilere göre, İsrail ordusu Gazze’de 285 saldırı gerçekleştirmiş ve toplamda 3.408 katliam gerçekleştirmiştir. Söz konusu saldırılar sonucunda Gazze’de bulunan hastanelerde toplu mezarlardan 520 ceset çıkarıldığı belirtilmiştir. Ayrıca, İsrail ordusunun Gazze’ye düzenlediği saldırılarda 81 bin ton patlayıcı kullandığı ve yıkımın maliyetinin 33 milyar dolar olduğu ifade edilmiştir.

Saldırılar sonucunda hayatını kaybedenler arasında 16 bin 172 çocuk ve 10 bin 798 kadının olduğu vurgulanmıştır. Ölen çocuk ve kadınların toplam ölü sayısının yüzde 70’ini oluşturduğu belirtilmiştir. Ayrıca, 285 gün boyunca devam eden saldırılar nedeniyle 2 milyon kişinin göç etmek zorunda kaldığı ifade edilmiştir. Saldirilar neticesinde 197 hükümet binasının yıkıldığı, 107 bilim insanının hayatını kaybettiği, 610 caminin tamamen yıkıldığı ve 211 caminin kısmen yıkıldığı belirtilmiştir.

Saldırılar sonucunda Gazze’de bulunan sağlık personeli ve gazeteciler de hedef alınmış, 310 sağlık personeli ve 36 gazetecinin alıkonulduğu açıklanmıştır. Zorunlu göç nedeniyle 1 milyon 737 bin 524 kişinin bulaşıcı hastalıklara yakalandığı, 350 bin kişinin hayati tehlikesinin olduğu ve yaklaşık 60 bin hamile kadının sağlık hizmetlerine erişemediği belirtilmiştir. Bunun yanı sıra, İsrail ordusunun Gazze’ye düzenlediği saldırılarda 34 hastane ile 68 sağlık merkezinin hizmet dışı kaldığı, 162 sağlık kuruluşu ile 131 ambulansın vurulduğu aktarılmıştır.

İsraillilerin baskın düzenlediği hastanelerde gerçekleştirilen toplu mezar çalışmaları sonucu 520 Filistinlinin cesedi çıkartılmıştır. Ayrıca, saldırılarda 3 bin hastanın yurtdışında tedavi görmesi gerektiği, 10 bin kanser hastasının hayatının risk altında olduğu ve 17 bin Filistinli çocuğun kamu kaybettiği belirtilmiştir. Hamas, İsrail’in bombardımanı nedeniyle altyapının ve evlerin tamamen yıkıldığı ve bazı yolların kullanılamaz hale getirildiği bildirisinde de bulunmuştur. Son olarak, saldırılar nedeniyle Gazze’nin elektrik şebekesinin felç olduğu, 206 tarihi alanın yok edildiği ve 3.030 kilometrelik elektrik hattının kullanılamaz hale geldiği ifade edilmiştir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail Ordusu Gazze’ye Yıkım Saçtı: 3 Bin 408 Katliam Gerçekleştirdi!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin