1. Haberler
  2. Dünya Haberleri
  3. İsrail Ordusu ve Mossad İran’a Saldırı Planı Kararını Aldı

İsrail Ordusu ve Mossad İran’a Saldırı Planı Kararını Aldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail ordusu ve Mossad’ın, İran’a olası bir saldırı durumunda nasıl hareket edeceğine dair planlar hakkında anlaştığı bildirildi. Yedioth Ahronoth gazetesinin aktardığı habere göre, ABD ve İsrail orduları arasındaki koordinasyon artıyor ve İran’a olası bir saldırı durumunda İsrail’in karşı saldırı planı hazır. İran’ın üst düzey komutanlarına yönelik geçmiş saldırının intikamını almayı planladığı öne sürülüyor ve İran’dan bir saldırı gelmesi durumunda İsrail’in hazırlıklı olduğu belirtiliyor.
İsrail, 1 Nisan’da Şam Büyükelçiliği yerleşkesindeki İran konsolosluk binasına hava saldırısı düzenlemişti. Saldırıda İran Devrim Muhafızları Ordusu’ndan 2’si general rütbesinde 7 kişi ve 6 Suriye vatandaşı hayatını kaybetmişti. İran ise bu saldırıya hızlıca misilleme yapacağını duyurmuş ve olaydan ABD’yi sorumlu tutmuştu. ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, İsrailli mevkidaşı Yoav Gallant ile yaptığı görüşmede ABD’nin İran’a karşı tam desteğini iletti. İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ise Alman mevkidaşı ile yaptığı görüşmede, İsrail’in saldırısına karşı muhtemel misillemeyi meşru müdafaa olarak değerlendirdi.
Anlaşmaya varılan planlar doğrultusunda, İsrail ordusu ve Mossad, olası bir İran saldırısına karşı nasıl karşılık vereceğine dair planlar üzerinde anlaşmış durumda. İran’ın üst düzey komutanlarına karşı geçmişte gerçekleştirilen saldırının intikamının alınacağına dair belirti olması, iki ülke arasındaki gerginliği artırıyor. İran’ın beklenen bir saldırısına karşı İsrail’in hazırlıklı olduğu kaydedilirken, tansiyonun yüksek olduğu belirtiliyor. İran ise İsrail’in Şam’daki konsolosluğuna yönelik hava saldırısına hızlıca misilleme yapacağını açıklamış ve ABD’yi olaydan sorumlu tutmuştu. Bu gelişmeler, bölgede artan gerilimin ne yöne evrileceği konusunda soru işaretleri uyandırıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail Ordusu ve Mossad İran’a Saldırı Planı Kararını Aldı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin