1. Haberler
  2. Dünya Haberleri
  3. İsrail Saldırılarında 16 Bin 480 Filistinli Çocuk Öldü! Gazze Medya Ofisi Katliamı Açıkladı

İsrail Saldırılarında 16 Bin 480 Filistinli Çocuk Öldü! Gazze Medya Ofisi Katliamı Açıkladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gazze’deki Filistin halkı İsrail saldırıları sonucunda büyük acılar yaşamaktadır. Gazze Medya Ofisi, 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana İsrail’in saldırılarında yaklaşık 16 bin 480 Filistinli çocuk hayatını kaybettiğini duyurdu. Bu çocuklardan 35’inin ise açlık nedeniyle öldüğü belirtildi. Medya Ofisi Genel Müdürü İsmail es-Sevabite’nin verdiği bilgilere göre, İsrail ordusu Filistinli çocuklara karşı kasıtlı saldırılar gerçekleştiriyor ve 16 bin 480 çocuğun hayatını kaybetmesine neden olmuştur.

İsrail’in, özellikle çocuklara yönelik saldırıları büyük bir insani krize yol açmaktadır. İsrail ordusunun Gazze’ye düzenlediği saldırılarda hayatını kaybeden 115 bebek arasında 53 erkek ve 62 kız bebek bulunmaktadır. Çocuk ölümlerinin coğrafi dağılımı ise 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana şu şekildedir: 7’si Gazze’nin kuzeyinden, 26’sı Gazze’den, 62’si Deyr el-Belah’tan, 11’i Han Yunus’tan ve 9’u Refah’tan.

Sevabite, Gazze’de ayrıca 35 çocuğun açlıktan öldüğünü ve 3 bin 500 çocuğun da açlık, kötü beslenme ve İsrail saldırıları nedeniyle hayati tehlikesi altında olduğuna dikkat çekti. Gazze’de yaşayan 17 bin çocuğun ebeveynsiz kaldığını ve bu çocukların, İsrail saldırılarında anne veya babalarını kaybettiklerini belirtti. İsrail’in sınırlardaki kontrolü nedeniyle Gazze’de su, ilaç ve gıda eksikliği de yaşanmaktadır.

Uluslararası insan hakları kuruluşları ve Birleşmiş Milletler, Gazze’deki savaşın çocuklar üzerinde ciddi psikolojik etkilere neden olduğu konusunda uyarılar yapıyor. İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında 40 bin 139 Filistinli yaşamını yitirirken, 92 bin 743 kişi yaralandı. Binlerce Filistinli ise enkaz altında kalmış durumdadır. İsrail güçleri, sivil altyapıyı hedef alarak hastane ve eğitim kurumları da dahil olmak üzere sivil alanları tahrip etmektedir.

Gazze’deki durum, uluslararası toplumun dikkatini çekmekte ve Filistinli çocukların yaşadığı trajediyi gözler önüne sermektedir. İsrail’in saldırılarına son verilmesi ve Gazze’deki insani krizin sona erdirilmesi için uluslararası toplumun daha fazla çaba göstermesi gerekmektedir. Bu trajedinin sona erdirilmesi ve Gazze halkının güvende olabilmesi için acil tedbirler alınmalıdır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail Saldırılarında 16 Bin 480 Filistinli Çocuk Öldü! Gazze Medya Ofisi Katliamı Açıkladı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin