1. Haberler
  2. Dünya Haberleri
  3. İsrail Savaş Uçakları Yemen’de Hudeyde Limanı’na Saldırdı: Ölü ve Yaralılar Var

İsrail Savaş Uçakları Yemen’de Hudeyde Limanı’na Saldırdı: Ölü ve Yaralılar Var

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail’in savaş uçakları, Yemen’de Husilerin kontrolündeki Hudeyde Limanı’na saldırı düzenledi. Bu saldırı, Gazze’ye yönelik saldırılarının ardından gerçekleşti. Gazze’ye yönelik saldırılar, 7 Ekim’den bu yana devam ediyor ve binlerce masum Gazzeli hayatını kaybetti. İsrail, Lübnan ile de gerginlik yaşayarak Orta Doğu’yu kan gölüne çevirmeye devam ediyor.

Hudeyde Limanı’na yapılan saldırıda ölü ve yaralılar olduğu belirtildi. İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, saldırının nedenini Husilerin İsrail’e sayısız saldırıda bulunması olarak açıkladı. Husilerin ilk kez İsrail vatandaşlarına zarar vermesi nedeniyle Hudeyde Limanı’nı hedef aldıklarını savundu. Gallant, bu saldırılara karşılık verdiklerini ve gelecek saldırılara da aynı şekilde karşılık vereceklerini ifade etti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Genelkurmay Başkanı Hezi Halevi, Hudeyde’deki saldırıyı yakından takip etti. İsrail Savunma Bakanı Gallant, yanan ateşin Hudeyde’den Orta Doğu’nun dört bir yanında hissedildiğini belirtti. İsrail Ordusu, saldırının misilleme olduğunu açıkladı ve Husilere ait askeri hedefleri vurduklarını duyurdu.

Husiler ise saldırıya karşılık verdiklerini açıkladı. Husilerin Askeri Sözcüsü Yahya Seri, İsrail’in Hudeyde’ye acımasız bir saldırı başlattığını ve sivil tesisleri hedef aldığını belirtti. Seri, İsrail’deki kritik hedeflere karşı saldırıya geçeceklerini ve Tel Aviv’i güvenli olmayan bir bölge ilan ettiklerini söyledi. Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılar durdurulana ve abluka kaldırılana kadar düşmanla uzun bir savaşa hazır olduklarını kaydetti.

İsrail’in Yemen’deki Hudeyde Limanı’na düzenlediği saldırı, bölgedeki gerilimi artırdı. Her iki taraf da karşılıklı tehditlerde bulunarak gerginliği tırmandırdı. İsrail, Husilere karşı misilleme yaparak saldırılarını meşru savundu. Husiler ise İsrail’e karşı kritik hedeflere saldırı tehdidinde bulunarak karşılık vereceklerini açıkladı. Bu durum bölgedeki istikrarsızlığı artırarak yeni çatışma risklerini beraberinde getirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail Savaş Uçakları Yemen’de Hudeyde Limanı’na Saldırdı: Ölü ve Yaralılar Var
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin