1. Haberler
  2. Dünya Haberleri
  3. İsrail’de Binlerce Kişi Netanyahu’nun İstifasını Talep Etti!

İsrail’de Binlerce Kişi Netanyahu’nun İstifasını Talep Etti!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail’in 7 Ekim’de başlattığı saldırılar ve katliamlar, Gazze Şeridi’ndeki sivil halkı hedef alıyor. Bu durum, İsrailliler arasında büyük bir tepki ve öfkeye neden oldu. Netenyahu hükümetine karşı duyulan öfke giderek artarak en büyük protestoya dönüştü. Binlerce İsrailli, 7 Ekim’den bu yana sokaklarda hükümetin istifasını talep etti. Protestocular, özellikle esir takas anlaşması yapılmasını ve hükümetin istifa etmesini talep ettiler. Tel Aviv’in çeşitli noktalarında ve diğer şehirlerde düzenlenen gösterilerde Netanyahu’ya karşı sloganlar atıldı ve hükümet eleştirildi.

Savunma Bakanlığı önünde yapılan basın açıklamasında, esir aileleri tüm İsraillileri gösterilere katılmaya çağırdı. Netanyahu hükümetinin istifasını talep eden aileler, Gazze’deki esirlerin serbest bırakılması için takas anlaşması yapılması gerektiğini dile getirdi. Kaplan Caddesi’nde düzenlenen gösteriye katılan on binlerce İsrailli, hükümete ve Netanyahu’ya karşı sloganlar atarak taleplerini dile getirdi.

Gazze Şeridi’ndeki İsrailli esirlerin durumu da protestoların önemli bir gerekçesi haline geldi. Protesocular, esirlerin serbest bırakılması için acil bir şekilde takas anlaşmasının yapılmasını istedi. Protestolar sırasında Netanyahu ve hükümetine karşı pankartlar açılarak hükümet eleştirildi. Itzhak Elgarat’ın kardeşi Danny Elgarat, Netanyahu hükümetini sevdiklerinin hayatlarını feda etmekle suçladı.

7 Ekim’de başlayan çatışmaların ardından Gazze Şeridi’nde ve İsrail’in diğer bölgelerinde birçok can ve mal kaybı yaşandı. İsrail’in saldırılarında binlerce Filistinli öldü ve yaralandı. Tel Aviv’deki protestolar, Gazze’deki olaylara ve hükümetin politikalarına karşı duyulan tepkiyi açıkça gösterdi. Çatışmaların sona erdirilmesi ve esir takası anlaşmasının yapılması için halkın sesini duyurmak amacıyla binlerce İsrailli sokaklara döküldü.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail’de Binlerce Kişi Netanyahu’nun İstifasını Talep Etti!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin