1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İsrail’de Skandal Gemi Baskını! Gemideki Korkunç İddialar Ortaya Çıktı

İsrail’de Skandal Gemi Baskını! Gemideki Korkunç İddialar Ortaya Çıktı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Uluslararası Taşımacılık İşçileri Federasyonu (ITF), 22 Temmuz tarihinde İsrail’in Hayfa limanına yaklaşan Serafina isimli gemide yapılan baskında çeşitli sorunlar tespit etti. Geminin gıda stoğunun bittiği, soğuk hava depolarının çalışmadığı, tuvaletlerin ve yaşam alanlarının pirelendiği belirlendi. ITF Müffettişi Assaf Hadar, dört yıldır yaptığı denetimlerde karşılaştığı en kötü durum olduğunu ifade etti.

Serafina gemisine yapılan baskının görüntüleri, içler acısı bir manzara sergiliyor. Depolarda hiçbir gıdanın bulunmaması ve soğuk hava depolarının çalışmaması gözler önüne seriliyor. Gemide 12 Türk vatandaşı ile Mısır ve Azerbaycan’dan beş kişilik bir mürettebat bulunuyor.

Kuru yük gemisi olan Serafina, Çin’den yola çıktıktan sonra Türk mürettebatını Sri Lanka’da aldı. Ardından Mısır’a varıldı. Gemici Şafak Karabina, geminin bakımsızlık nedeniyle batma tehlikesi geçirdiğini ve makine dairesinin sefer sırasında su aldığını aktardı. Karabina, gemilerinin İsrail sınırına girdiğinde yetkililerden yardım istediklerini belirtti.

Serafina’nın sahibi olan Dalyan Denizcilik, geçmişte uluslararası uyuşturucu operasyonlarıyla anılmış bir şirkettir. İtalyan özel harekat polisinin yaptığı bir operasyonda Dalyan Denizcilik’e ait Meryem isimli gemide 12 ton esrar ele geçirilmişti.

Dalyan Denizcilik, başka bir isimle Offshore şirketler üzerinden faaliyetlerine devam etmektedir. Gemilerinin İsrail’de tamir edilip, Türkiye’den çimento sevkiyatı için kullanılacağı belirtilmektedir. ITF’in denetiminde yapılan incelemede, gemide çeşitli kusurlar tespit edilmiş ve Hayfa Liman Devleti Kontrolü (PSC) tarafından 29 kusur belirlenmiştir. Bu kusurlardan 18’inin tek başına gemiye el konulması için yeterli olduğu belirtilmiştir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail’de Skandal Gemi Baskını! Gemideki Korkunç İddialar Ortaya Çıktı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin