1. Haberler
  2. Dünya Haberleri
  3. İsrail’in Gazze’de Düzenlediği Hava Saldırılarında 8 Sivil Hayatını Kaybetti

İsrail’in Gazze’de Düzenlediği Hava Saldırılarında 8 Sivil Hayatını Kaybetti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail’in Gazze Şeridi’nin kuzeyinde sivil hedeflere düzenlediği hava saldırıları sonucunda 8 kişinin öldüğü bildirildi. Bu saldırılardan biri Zeytun Mahallesi’nde Razi ailesine ait eve yapıldı ve 6 kişi hayatını kaybetti. Diğer saldırıda ise Filistinli bir kadın, küçük kızıyla birlikte yaşamını yitirdi. Bölgedeki kaynaklar, İsrail’in Gazze’ye yaptığı topçu saldırıları ve diğer hava saldırıları ile savaş suçu işlediğini ve bunun sonucunda 40 binden fazla masum sivilin hayatını kaybettiğini belirtti.

İsrail ordusu Gazze Şeridi’nde Zeytun ve Sabra mahallelerindeki yerleşim alanlarına saldırılarını sürdürdü. El-Bureyc, el-Magazi ve Nusayrat mülteci kampları da İsrail topçu birliklerinin hedefindeydi. Ayrıca, Gazze Şeridi’nin kuzeyinde bulunan Netzarim Koridoru’nda konuşlu İsrail güçleri binları patlatarak yıkmaya devam etti. Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah kentinde de bazı binalar İsrail askerlerince yıkıldı.

İsrail’in son saldırılarında en az 16 bin 673 çocuk ve 11 bin 269 kadın olmak üzere 40 bin 878 Filistinlinin hayatını kaybettiği bilgisi de verildi. 94 bin 454 kişinin yaralandığı, enkaz altında binlerce kişinin olduğu ve sivil altyapının hedef alınarak hastane ve eğitim kurumlarının da tahrip edildiği ifade edildi.

İsrail’in Gazze’ye düzenlediği hava saldırıları sonucunda birçok masum insanın hayatını kaybettiği, savaş suçu işlediği ve soykırım yaptığı yine Gazze’de yaşanan son olaylarla kanıtlandı. Filistinli sivillerin evlerine ve yerleşim bölgelerine yapılan saldırılar sonucunda birçok mülteci kampı da hedef alındı. Bu durum uluslararası toplum tarafından ciddi bir şekilde endişeyle karşılanmalı ve sivillere yönelik saldırılar derhal durdurulmalıdır. Gaza halkı acil insani yardıma muhtaç durumda ve uluslararası toplumun bu konuda sessiz kalmaması gerekmektedir. Gaza halkının yaşadığı bu zulme karşı uluslararası toplumun sesini duyurması gereklidir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail’in Gazze’de Düzenlediği Hava Saldırılarında 8 Sivil Hayatını Kaybetti
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin