1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. İsrail’in Gazze’deki Katliamlarına Karşı Adalet İçin Uluslararası Müdahale Şart!

İsrail’in Gazze’deki Katliamlarına Karşı Adalet İçin Uluslararası Müdahale Şart!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Millet Partisi Bursa İl Başkanı Hüsamettin Akyıldız, İsrail’in Gazze’de devam eden katliamlarına dikkat çekerek uluslararası adalet mekanizmalarının acilen devreye girmesi gerektiğini vurguladı. Akyıldız, İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze’de işlediği suçlar arasında abluka, zulüm, bebek katliamı, sivil katliam ve sürgün gibi ağır suçların yer aldığını belirtti. Ayrıca, İsrail Başbakanı Netanyahu’nun Lahey Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne (UCM) baskı yaparak yargılanmayı engellemeye çalıştığını ifade etti. Walla internet sitesinin UCM’nin Netanyahu ve üst düzey yöneticiler hakkında tutuklama emri çıkarmaya hazırlandığı yönündeki haberine de değinen Akyıldız, bu tür baskılara karşı durulması gerektiğini vurguladı.

Başsavcının açıklamaları doğrultusunda, UCM’nin Netanyahu ve diğer İsrail yetkilileri hakkında tutuklama kararı çıkarmasının engellenmeye çalışılmasının yargının bağımsızlığına zarar vereceği uyarısında bulunan Akyıldız, uluslararası kamuoyu ve yargının baskı altında kalmaması gerektiğini savundu. Ayrıca, İsrail’in saldırılarını durdurarak Gazze’den çekilmesi ve soykırım suçunu kabul etmesi gerektiğini söyledi. Zalim Netanyahu ve onun ortaklarının “hem suçlu, hem güçlü” tavrını sürdürmemesi gerektiğini belirten Akyıldız, uluslararası toplumun bu suçlara sessiz kalmaması ve İsrail’in hesap vermesi için adil bir yargılama sürecinin başlaması gerektiğini dile getirdi.

Son olarak, İsrail’in Gazze’deki ihlallerinin durdurulması ve uluslararası hukukun işletilmesi için liderlerin sorumluluğunu hatırlatan Akyıldız, soykırım suçunun kabul edilemez olduğunu vurguladı. İsrail’in sivil halka karşı işlediği suçların bir an önce durdurulması ve uluslararası toplumun bu konuda gereken adımları atması gerektiğini belirtti. Akyıldız, liderleri soykırıma ortak olmamaya ve uluslararası adaletin sağlanması için gereken adımları atmaya çağırdı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail’in Gazze’deki Katliamlarına Karşı Adalet İçin Uluslararası Müdahale Şart!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin