1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İsrail’in Gazze’deki Saldırıları Protesto Edildi: Hukuk Tanımazlık ve Soykırım!

İsrail’in Gazze’deki Saldırıları Protesto Edildi: Hukuk Tanımazlık ve Soykırım!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği saldırılar, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik liderliğinde İstanbul Konsolosluğu önünde düzenlenen yürüyüş ve açıklama ile sert bir şekilde protesto edildi. Çelik, Gazzelilerin kendi topraklarında mülteci kampında mahsur kaldığını, sürekli artan zulüm altında yaşadıklarını vurgulayarak İsrail’in işlediği vahşeti ve dünya liderlerinin sessizliğini eleştirdi. 7 Ekim 2023’ten bu yana yaşanan olaylarda binlerce Filistinlinin hayatını kaybettiğini, on binlercesinin de yaralandığını belirtti.

Batı dünyasındaki ülkelerin sessizliğine dikkat çeken Çelik, modern olarak tanımlanan demokrasilerin insanlık suçlarını görmezden gelerek karanlık bir sayfa açtığını ifade etti. Uluslararası Adalet Divanı’nın İsrail ordusunun saldırılarını durdurma kararı aldığı halde, bu karara rağmen saldırıların devam ettiğine dikkat çekti. İsrail’in masum sivilleri hedef alarak insan hayatını hiçe saydığını ve uluslararası hukuku çiğnediğini belirtti.

Özgür Çelik, Filistin’deki katliamların insanlığın en dip noktasına getirdiğini, uluslararası kuruluşların sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğini söyledi. CHP olarak Filistin’in haklı davasının yanında olduklarını ve masum sivillerin yanında yer aldıklarını vurguladı. İsrail’in sürekli devam eden saldırılarını kınadıklarını ve dünya kamuoyunu bu soykırıma karşı ses çıkarmaya davet ettiklerini belirtti.

Siyasetin ötesinde vicdan ve erdem meselesi olduğunu savunan Çelik, İsrail’in işlediği vahşeti durdurmak için seslerini yükseltmeye devam edeceklerini dile getirdi. İnsan haklarından ve adaletten ödün vermeden Filistin halkının hayati ihtiyaçlarının sağlanması ve İsrail’e karşı yaptırımlar uygulanması gerektiğini söyledi. CHP, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vasiyeti olan “Yurtta Barış, Dünyada Barış” ilkesinden hareketle, Filistin’de barış çağrısında bulundu.

Protestoya CHP İstanbul il ve ilçe örgütleri, Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, belediye meclis üyeleri ve partililer katıldı. Özgür Çelik liderliğinde gerçekleşen protesto, İsrail’in Filistin’deki insan hakları ihlallerine karşı tüm dünya kamuoyunu duyarlı olmaya davet etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail’in Gazze’deki Saldırıları Protesto Edildi: Hukuk Tanımazlık ve Soykırım!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin