1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İsrail’in Gazze’deki Şifa Hastanesi Katliamı Belgeseli Türkiye’de Tanıtılıyor!

İsrail’in Gazze’deki Şifa Hastanesi Katliamı Belgeseli Türkiye’de Tanıtılıyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tarihsel hafızanın canlı tutulması ve Gazze’deki acı olayın unutulmaması amacıyla hazırlanan “Şifa Hastanesi katliamı belgeseli”nin Türkiye tanıtımı yarın (belirtilen tarihte) İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Etkinliği organize eden “İnsanlık İçin Kayıt Altında” inisiyatifi, zor şartlar altında çalışan muhabirlerin çektiği fotoğraflardan oluşan bir sergi de düzenleyecek. Belgeselin 14 vahşeti gösteriminden sonra ise Filistin soykırımının tanıkları, entelektüeller ve aktivistlerin katılımıyla bir panel yapılacak. Etkinliğe Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da katılacak ve bir konuşma yapacak.

İnsiyatif adına konuşan İhsan Aktaş, tüm dünyada Filistin bayrağının dalgalandığını ve bu belgesel aracılığıyla İsrail’in Gazze’deki soykırımlarını bellekte tutmayı amaçladıklarını belirtti. Aktaş, 24 Ağustos’ta yapılacak etkinlikte Şifa Hastanesi’nde yaşanan korkunç olayları tarihe not düşmek istediklerini ifade etti.

İsrail ordusu, Gazze’nin batısındaki Şifa Hastanesi’ne (belirtilen tarihte) baskın düzenleyerek binlerce hasta ve yerinden edilmiş Filistinlinin sığındığı yeri kuşatmıştı. Gazze’deki hükümet, İsrail güçlerinin Şifa Hastanesi çevresinde 400’den fazla Filistinliyi öldürdüğünü, 900’den fazlasını alıkoyduğunu ve 1050 evi yıktığını duyurmuştu.

İsrail güçleri, çekilmeden önce hastanenin binalarını yerle bir etti, cerrahi binasını tamamen yıktı ve geri kalanını ateşe verdi. Ayrıca ana resepsiyon ve acil durum binasını yakarak içindeki tıbbi malzemeleri imha ettiler. İsrail ordusu, (belirtilen tarihte) hastaneye tüneller ve cephanelikler bulunduğu iddiasıyla bir başka baskın düzenledi ancak iddiaları destekleyecek kanıt sunamadı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail’in Gazze’deki Şifa Hastanesi Katliamı Belgeseli Türkiye’de Tanıtılıyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin