İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırılarda ölü ve yaralı sayısı artmaya devam ediyor. 7 Ekim tarihinden bu yana süren saldırılarda binlerce masum insan hayatını kaybetti. Son saldırılarda en az 16 kişi hayatını kaybetti. İsrail ordusu, Nusayrat Mülteci Kampı’nda bulunan Ebu Şekyan ailesine ait evi bombalayarak 8 Filistinlinin ölümüne ve pek çok kişinin yaralanmasına neden oldu. Aynı şekilde El-Bureyc Mülteci Kampı’nda bulunan Ebu Huseyin ailesine ait ev de vuruldu ve en az 6 sivilin öldüğü bildirildi. Gazze kentinde bulunan bir okula da hava saldırısı düzenlendi ve 2 sivil hayatını kaybetti.
İsrail ordusu, Gazze kentindeki Tel el-Heva Mahallesi’ne topçu atışları yapmaya devam ederken Güney Gazze’deki Han Yunus ve Refah kentlerindeki sivil yerleşim bölgelerine de saldırılar düzenledi. Refah’ın batısındaki Şakuş bölgesinden yaralılar Kuveyt Hastanesi’ne kaldırıldı. 7 Ekim tarihinden itibaren gerçekleştirilen saldırılarda en az 16 bin 172’si çocuk, 10 bin 798’i kadın olmak üzere toplamda 38 bin 848 Filistinli hayatını kaybetti, 89 bin 459 kişi yaralandı.
Durmadan devam eden saldırılar sonucunda Gazze’de yaşanan insanlık dramı her geçen gün derinleşiyor. İsrail’in masum sivilleri hedef alarak gerçekleştirdiği saldırılar uluslararası alanda yoğun tepki çekmeye devam ediyor. Filistinli ailelerin evlerinin hedef alınması ise özellikle büyük endişe yaratıyor.
İsrail’in Gazze’ye yönelik herhangi bir ateşkes görünmüyor ve saldırılarını sürdürme kararlılığı devam ediyor. Uluslararası barış çabalarının yoğunlaşması ve taraflar arasında diyalog başlatılması için uluslararası toplumun üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi bekleniyor. Her geçen gün artan ölü ve yaralı sayıları ise insani krizin boyutlarını giderek derinleştiriyor.
Gazze’de yaşanan bu trajik olaylar karşısında dünya kamuoyunun duyarsız kalmaması ve uluslararası toplumun acil müdahalede bulunması gerekiyor. İsrail’in sivil yerleşim birimlerine ve masum insanlara yönelik saldırılarına son verilmesi ve bölgede barış ve istikrarın sağlanması için gerekli adımların atılması hayati önem taşıyor. Bu tür çatışmaların sonlandırılması ve bölgede kalıcı bir barışın tesis edilmesi için uluslararası alanda ciddi çabaların harcanması gerekmektedir.