1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. İsrail’in Türkiye’ye Saldırı Tehdidi: TBMM Genel Kurulu İsrail Gündemiyle Toplandı

İsrail’in Türkiye’ye Saldırı Tehdidi: TBMM Genel Kurulu İsrail Gündemiyle Toplandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM’nin açılışında yaptığı konuşmada, İsrail’in Türkiye’ye karşı tehdidiyle ilgili önemli sözler sarf etti. Bu sözlerin ardından muhalefetin talebi üzerine TBMM Genel Kurulu, İsrail gündemiyle toplandı. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, kapalı oturumda İsrail’in saldırıları ve bölgedeki riskler hakkında milletvekillerini bilgilendirecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında, İsrail’in Gazze’deki soykırım girişiminin Lübnan’a yayıldığını belirterek, Türkiye’nin de bir sonraki hedef olabileceği uyarısını yapmıştı. Bu nedenle Türkiye’nin her türlü teröre karşı önlem alacağını vurgulamıştı.

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözlerinin ardından TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’u ziyaret ederek, konunun kapalı oturumla ele alınmasını talep etti. Kurtulmuş da Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’in 8 Ekim Salı günü milletvekillerine bilgi vereceğini açıkladı.

Görüşmeler kapalı oturumda gerçekleştiği için salona dinleyici ve gazeteci alınmadı. Bilgilendirmenin ardından kapalı oturum sona erdi ve Genel Kurul açık oturumla gündemdeki konuları ele almaya devam etti.

Orta Doğu’da yaşanan gerilimli süreçte, İsrail’in Hizbullah’a yönelik saldırılarıyla tırmanan gerilim dikkat çekiyor. İsrail’in Lübnan’a kara harekâtı başlatması ve İran’ın misilleme saldırısı bölgede endişe yaratıyor. ABD’nin uyarılarına rağmen tansiyonun yüksek seyrettiği bu dönemde, bölgesel bir savaş riski artıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail’in Türkiye’ye Saldırı Tehdidi: TBMM Genel Kurulu İsrail Gündemiyle Toplandı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin