1. Haberler
  2. Dünya Haberleri
  3. İsrailliler Başbakan Netanyahu’ya Ayaklandı!

İsrailliler Başbakan Netanyahu’ya Ayaklandı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail’de hükümetin Gaza’da ateşkes ve esir takası anlaşmasını imzalamayı reddetmesi üzerine yüz binlerce kişi protesto için sokağa döküldü. İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları ve katliamları 7 Ekim 2023’ten beri devam ediyor. Başbakan Binyamin Netanyahu’nun ateşkes ve esir takası anlaşmasını sabote etmekle eleştirilmesi halkın öfkesine neden oldu.

Netanyahu’ya istifa sloganları atılan gösterilerin merkezi, Tel Aviv’deki Savunma Bakanlığı’nın bulunduğu Menachem Begin ve Kaplan caddeleri oldu. Organizatörler, Tel Aviv’in merkezinde yaklaşık 300 bin kişinin toplandığını açıkladı. 6 İsrailli esirin cesedine ulaşılması ise Netanyahu ve hükümetine karşı protestoları başlattı.

Protestocuların ellerinde İsrail bayraklarıyla taşıdığı pankartlar ve dövizlerde, Başbakan Netanyahu ve hükümetinden istifa talepleri yer aldı. İsrailli esirlerin bir an önce evlerine dönmesi çağrısı yapılırken, göstericiler Netanyahu’yu suçladı. Ülke genelinde yapılan protestolarda trafiği engelleyen göstericiler, hükümetin istifasını ve esirlerin geri dönüşünü talep etti.

İsrail’i Gazze’ye saldırması, 10 ayı aşkın sürede 40 binin üzerinde can kaybına neden oldu. Özellikle kadın ve çocukların çoğunluğunu oluşturduğu ölümler, bölgedeki insanlık felaketini derinleştirdi. Netanyahu’nun Hamas ile esir takası anlaşmasını yapmamakla suçlanması kamuoyunda tepki çekti.

Protestoların sadece Tel Aviv ile sınırlı kalmadığı, Hayfa ve Batı Kudüs gibi şehirlerde de devam ettiği bildirildi. Binlerce kişi, Hayfa’da kent merkezindeki kavşağı trafiğe kapattı. Tel Aviv’de ise göstericiler ana otoyoldan birini trafiğe kapatarak lastik yaktı. Bu olaylar ülke genelinde etkili oldu.

İsrail ordusunun Gazze’deki çatışmalar sırasında 6 İsrailli esirin cesedine ulaşması keskin bir şekilde eleştirildi. Hükümetin greve gitmeye karar vermesi ise ülke genelinde geniş yankı uyandırdı. Netanyahu’nun anlaşmaya varmakta kararlı olduğunu açıklamasına rağmen Hamas’ı suçlaması, protestocuların tepkisine neden oldu. Gaza’da yaşanan dramatik olaylara karşı İsrail hükümetinin aldığı tavrın sorgulanması, halkın öfkesini artırdı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrailliler Başbakan Netanyahu’ya Ayaklandı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin