1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İstanbul Adliyesi Önünde Silahlı Saldırı: DHKP/C’nin Korkunç Şeması Ortaya Çıktı!

İstanbul Adliyesi Önünde Silahlı Saldırı: DHKP/C’nin Korkunç Şeması Ortaya Çıktı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Adliyesi önündeki polis kontrol noktasına 6 Şubat’ta gerçekleşen silahlı saldırıda, DHKP/C terör örgütü mensubu Emrah Yayla ve Pınar Birkoç öldürüldü. Ayrıca Dilfiraz Karataş hayatını kaybederken, 3’ü polis 6 kişi yaralandı. Saldırıya ilişkin yürütülen soruşturma sonucunda hazırlanan iddianamede, sanıkların örgüt içindeki rollerine dair detaylar yer aldı.

İddianamede, örgütün merkez komitesinde yer alan Sabancı suikastının failleri Fehriye Erdal, Zerrin Sarı, Seher Demir ve Musa Aşoğlu’nun yanı sıra, sanıklardan Necmiye Birkoç’un örgütün mahalli alan yapılanması sorumlusu olduğu belirtildi. Ayrıca, Ayten Öztürk’ün Türkiye sorumlusu, avukat Seda Şaraldı’nın halkın hukuk bürosu yöneticisi, Seher Adıgüzel’in Grup Yorum sorumlusu, Meryem Özsöğüt’ün sağlık kabini sorumlusu ve Ulaş İnci’nin gençlik sorumlusu olduğu ifade edildi.

İddianamede yer alan bilgilere göre, sanıklardan Hakan İnci hakkında gizli tanığın ifadelerine yer verildi. Gizli tanık, DHKP/C tarafından 2016 başlarında adalet çadırı kurulduğunu ve bu çadır için komite oluşturulduğunu belirtti. Komitenin sorumluları arasında Necmiye Birkoç, Çağrı Avcı, İleri Kızılaltun ve Vedat Aktemur’un bulunduğu bilgisi paylaşıldı. Ayrıca, Fatih Sultan Mehmet Polis Merkezi’ne silahlı ve EYP’lerle eylem kararı alındığı ve bu eylem için saldırganların görevlendirildiği ifade edildi.

Gizli tanık, örgütün gençlik yapılanması Dev-Genç içinde faaliyet gösteren Pınar Birkoç ve Hakan İnci’nin de olduğunu aktardı. Bu bilgilere dayanarak hazırlanan iddianamede, sanıkların örgütün silahlı eylemlerinde aktif rol aldığı ve örgütün sözde yapılanmalarında önemli pozisyonlarda bulunduğu belirtildi.

Saldırıda hayatını kaybedenlerin aileleri ve saldırıda yaralananlar tarafından da dava süreci izleniyor. İddianamede yer alan deliller ve tanıkların ifadeleri doğrultusunda, sanıkların terör örgütü üyeliği, silahlı eylem gerçekleştirme suçlarından cezalandırılmaları talep ediliyor. Davanın ilerleyen süreçlerinde, sanıkların savunmaları ve mahkeme kararları ile ilgili gelişmeler yakından takip edilecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İstanbul Adliyesi Önünde Silahlı Saldırı: DHKP/C’nin Korkunç Şeması Ortaya Çıktı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin