1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İstanbul Aksaray’da İşgal Sonlanıyor: Emniyet Otogarı Yeşil Alana Dönüşüyor

İstanbul Aksaray’da İşgal Sonlanıyor: Emniyet Otogarı Yeşil Alana Dönüşüyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul’un tarihi ve turistik merkezlerinden Aksaray’da, Emniyet Otogarı olarak bilinen otobüs garajında yıllardır süren işgal sona erdi. İBB ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonla, kaçak binalar yıkılarak bölge temizlendi. İşgale son verilmesiyle birlikte, garajın bulunduğu alan geniş bir yeşil alana dönüştürülecek.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun danışmanı Murat Ongun, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla işgalin sona erdirildiğini duyurdu. Aksaray’daki Emniyet Otogarı’ndaki kaçak yapıların yıkıldığına dair görüntüleri paylaşan Ongun, bölgenin geniş yeşil bir alana dönüştürüleceğini açıkladı.

İlgili firmanın sözleşmesinin altı yıl önce sona ermesine rağmen garajdaki işgal devam ediyordu. İBB, bölgede trafik yoğunluğuna neden olan otobüs garajının tahliyesi için çalışmalar başlatmıştı. Küçük Langa Caddesi üzerinde bulunan garajın giriş çıkış yolları kapatılmış, işyerinin ruhsatı iptal edilmiş ve faaliyetten men edilmişti.

Firmanın faaliyetlerine devam etmesiyle birlikte Aksaray trafiği olumsuz etkilenmeye devam ediyordu. Otobüslerin bölgedeki yaya trafiğini ve kaldırımları işgal etmesiyle, Emniyet Otogarı yasadışı bir şekilde hizmet vermeye devam ediyordu. Orta Avrupa ve Balkan ülkelerine sefer düzenleyen otobüslerin kullandığı garaj, bölgede ciddi bir sorun haline gelmişti.

İBB ekiplerinin gerçekleştirdiği operasyonla birlikte, Aksaray’daki Emniyet Otogarı’ndaki işgal sona erdi ve bölge temizlendi. Kaçak binaların yıkılmasıyla birlikte, alanın geniş bir yeşil alana dönüştürülmesi planlanıyor. Kentin tarihi ve turistik bölgelerinden biri olan Aksaray’da, bu çalışma ile bölgenin daha yaşanabilir hale gelmesi ve trafik sorunlarının çözülmesi hedefleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İstanbul Aksaray’da İşgal Sonlanıyor: Emniyet Otogarı Yeşil Alana Dönüşüyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin