1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İstanbul Artık Yabancılara da Pahalı Geliyor! Hayat Pahalılığında Dünya İkincisi!

İstanbul Artık Yabancılara da Pahalı Geliyor! Hayat Pahalılığında Dünya İkincisi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son 5 yıldır art arda yaşanan çift haneli enflasyon nedeniyle, İstanbul’da yaşam giderek pahalılaşmaktadır. Mercer isimli danışmanlık şirketinin yaptığı araştırmaya göre, yabancı çalışanlar için en pahalı şehirler listesinde İstanbul 130. sıraya yükselmişken, Ankara ise 208. sıraya çıkmıştır.
Raporda, İstanbul’un bu yıl hayat pahalılığının en çok arttığı beş şehirden biri olduğu belirtilmiştir. Kiralardaki artış oranı açısından İstanbul ve Ankara öne çıkmaktadır. İstanbul’da kira fiyatları %301 artarken, Ankara’da ise %141 artış yaşanmıştır. Diğer şehirlerdeki kira fiyatları da incelenmiş olup, İstanbul en yüksek artış oranına sahip şehirler arasında yer almıştır. Bu durum, şehirdeki genel fiyat artışlarını da etkilemiştir. Örneğin, İstanbul’da 12’li kutu yumurtanın fiyatı %48, 1 litre zeytinyağının fiyatı ise %144,5 artış göstermiştir.
İstanbul, dünya çapında birçok üründe fiyat artışında ikinci sırada yer almaktadır. Örneğin, bir fincan kahvenin fiyatı İstanbul’da %134,8 artarken, saç kesimi fiyatları %98,3 artış göstermiştir. Benzin fiyatları da araştırılan 226 şehir içinde İstanbul’da %109,3 artış göstermiştir. Kot pantolon fiyatlarına bakıldığında da İstanbul’un dünya ikincisi olduğu görülmüştür. Kut pantolon fiyatları dünya genelinde %20,2 artarken, bu artış İstanbul’da %40 olarak gerçekleşmiştir.
İstanbul, hayat pahalılığı konusunda Arjantin’in başkenti Buenos Aires ile benzer düzeydedir. Kahveden pantolona kadar birçok üründe yaşanan fiyat artışları, İstanbul’un Buenos Aires ile yarışmasına sebep olmuştur. Bu durum, şehirde yaşayan yerlilerin yanı sıra yabancı çalışanların da ekonomik olarak zor durumda olmalarına neden olmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İstanbul Artık Yabancılara da Pahalı Geliyor! Hayat Pahalılığında Dünya İkincisi!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin