1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. İstanbul Baro Başkanlığı Seçiminde Gergin Bekleyiş: Anayasa Profesörü İbrahim Kaboğlu Adaylığını Açıkladı!

İstanbul Baro Başkanlığı Seçiminde Gergin Bekleyiş: Anayasa Profesörü İbrahim Kaboğlu Adaylığını Açıkladı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ülkemizde bulunan 193 bin avukattan yaklaşık 65 bininin İstanbul Barosu’na kayıtlı olduğu bildirildi. İktidarın Ankara ve İstanbul’da oluşturduğu 2 numaralı barolarla birlikte toplam baro sayısının 83’e ulaştığı belirtildi. Seçim kulislerinde heyecanlı bir atmosfer yaşanırken, Ankara Barosu Başkanlığı’na yeniden seçilen Mustafa Köroğlu’nun başarısı dikkat çekti. Pazar günü ise İstanbul Baro Başkanlığı için 12 adayın yarışacağı bildirildi. Anayasa Hukuku Profesörü İbrahim Kaboğlu’nun da aralarında bulunduğu adaylar arasında, seçim öncesinde görüş ve tartışmaların devam ettiği vurgulandı.

Prof. Kaboğlu, yaptığı açıklamada, “Başkan adaylığım için uzun bir süreç sonrasında bin 200’den fazla avukatın desteğiyle yola çıktım. Anayasal yıkıma karşı sessiz kalamayacağımı belirttim. İstanbul Barosunda yapmayı planladığım değişiklikler ve hedeflerimle ilgili detaylı bir çalışma içerisindeyiz” ifadelerine yer verdi.

Anayasa değişikliği sürecinde yaşanan gelişmeleri de değerlendiren Kaboğlu, “Sivil anayasa” kavramının yanlış anlaşıldığını ve anayasal bilgi kirliliğinin ortadan kaldırılması gerektiğini belirtti. Ayrıca, genç avukatların karşılaştığı sorunlara da dikkat çeken Kaboğlu, seçilmesi halinde Genç Avukatlar Meclisi kurmayı planladığını söyledi.

İstanbul Barosu’nun tutuklu avukatlar konusunda genelde sessiz kaldığını belirten Kaboğlu, bu durumu eleştirerek, “Can Atalay ve diğer tutuklu avukatlar konusunda sessiz kalmanın mesleğe zarar verdiğini düşünüyoruz. Adil Yargılanma Hakkı Araştırma ve İhlalleri İzleme Merkezi kurarak bu konuda çözüm önerileri üreteceğiz” açıklamasında bulundu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İstanbul Baro Başkanlığı Seçiminde Gergin Bekleyiş: Anayasa Profesörü İbrahim Kaboğlu Adaylığını Açıkladı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin