1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. İstanbul Barosu Başkanı Seçilen Kaboğlu: “Değişmez Maddelere Dokunulabilir mi?” – Mansur Yavaş’tan Tepki Geldi

İstanbul Barosu Başkanı Seçilen Kaboğlu: “Değişmez Maddelere Dokunulabilir mi?” – Mansur Yavaş’tan Tepki Geldi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Barosu’nun gerçekleştirdiği başkanlık seçiminde ‘Değişim İçin Avukatlar Grubu’ adayı olan İbrahim Kaboğlu, 7 bin 219 oy alarak başkanlığa seçildi. Seçilmesinin ardından Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın dokunulmaz maddeleri hakkında önemli açıklamalarda bulunan Kaboğlu, sosyal medyada gündem yarattı. Kaboğlu’nun “Değişmez maddelere olumlu anlamda dokunulabilir” sözleri üzerine Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’tan eleştiri geldi.

İbrahim Kaboğlu, “yeni anayasa” tartışmaları kapsamında değişmez maddelere olumlu anlamda dokunulabileceğini belirtti. 1995 ve 2001 yıllarında yapılan anayasa değişikliklerine örnekler veren Kaboğlu, Bu süreçlerde yapılan değişikliklerin olumlu sonuçlar doğurduğunu örneklerle anlattı. 1995’te ırkçı ibarelerin çıkarılması ve 2001’de ‘İnsan haklarına dayanan laik ve demokratik Cumhuriyet’ tanımının eklenmesi gibi değişikliklerin anayasanın ileriye taşınmasına katkı sağladığını belirtti.

Mansur Yavaş ise Kaboğlu’nun dokunulmaz madde çıkışına karşı çıkarak, Anayasa Mahkemesi tarafından korunan 4. maddeye vurgu yaptı. Yavaş, AYM’in ilk 3 maddeyi koruyarak 4. maddeyi değiştirilemez olarak kabul ettiğini ve olumlu olması durumunun bu durumu değiştirmeyeceğini dile getirdi. Bu açıklama ile Kaboğlu’nun öne sürdüğü dokunulmaz madde tezini eleştiren Yavaş, tartışmaların devam edeceğini belirtti.

Anayasa konusundaki bu tartışmaların siyaset ve hukuk alanlarında yankı uyandırması beklenirken, Kaboğlu’nun başkanlığı döneminde Baro’da yapılacak değişiklikler ve uygulamalar da merak konusu olmaya devam etmektedir. Kaboğlu’nun açıklamalarıyla birlikte anayasanın nasıl bir sürece gireceği ve hangi değişikliklerin yapılacağı da kamuoyunda büyük bir merak konusu olmuştur.

Anayasa konusundaki bu tartışmaların devam etmesi beklenirken, Kaboğlu’nun başkan seçilmesi ile birlikte Baro’nun yeni dönemde nasıl bir politika izleyeceği ve hukuk alanında nasıl bir yol haritası çizeceği de büyük bir merak konusu olmaktadır. Mansur Yavaş’ın eleştirileriyle de gündemde kalmaya devam eden Kaboğlu, ilerleyen süreçte nasıl bir tutum sergileyeceği merakla beklenmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İstanbul Barosu Başkanı Seçilen Kaboğlu: “Değişmez Maddelere Dokunulabilir mi?” – Mansur Yavaş’tan Tepki Geldi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin