1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İstanbul Barosu Başkanı ve TBMM Üyeleri, İsrail’in Savaş Suçları Soruşturması İçin Lahey’de!

İstanbul Barosu Başkanı ve TBMM Üyeleri, İsrail’in Savaş Suçları Soruşturması İçin Lahey’de!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul 2 No’lu Barosu Başkanı Yasin Şamlı ve beraberindeki 10 hukukçu ile TBMM üyelerinden oluşan heyet, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarındaki savaş suçu, insanlığa karşı suçlar ve soykırım suçlarının soruşturulması için Lahey’e gitti. Heyette Adalet Komisyonu Başkanı Cüneyt Yüksel, Türkiye-Avrupa Birliği Karma Parlamento Komisyonu Başkanı İsmail Emrah Karayel ve Anayasa Komisyonu Üyesi Cahit Özkan bulunmaktadır. Heyet, yarın sabah Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü (KSYÖ) ve öğleden sonra Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde (UCM) görüşmelerde bulunacaktır.

Heyetin amacı, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında işlediği savaş suçları, insanlığa karşı suçlar ve soykırım suçlarının uluslararası kurumlar tarafından soruşturulması için girişimde bulunmaktır. Bu sebeple heyet, Lahey’de bulunan uluslararası kurumlarla temas kurarak konuyu gündeme getirmeyi planlamaktadır. TBMM üyeleri, Türkiye’nin sesini uluslararası alanda duyurarak İsrail’in Gazze’de işlediği suçlara karşı adil bir soruşturma yapılmasını talep etmektedir.

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında sivil halka yönelik işlediği insan hakları ihlalleri ve savaş suçları uluslararası toplum tarafından endişeyle karşılanmaktadır. TBMM heyeti de bu konuda uluslararası hukukun gerektirdiği adımların atılmasını sağlamak amacıyla harekete geçmiştir. Lahey’deki uluslararası kurumlarla yapılacak görüşmelerde, İsrail’in Gazze’de işlediği suçların uluslararası hukuka aykırı olduğu vurgulanacak ve sorumluların yargılanması için adımların atılması talep edilecektir. Adalet ve insan hakları konusunda duyarlı olan Türkiye, bu tür suçların karşısında sessiz kalmayacak ve uluslararası hukuka uygun mücadelesine devam edecektir.

TBMM heyeti, Lahey’deki Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü (KSYÖ) ve Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde (UCM) yapacakları temaslarla İsrail’in Gazze’de işlediği suçların uluslararası soruşturulması için gerekli adımların atılması yönünde somut adımlar atmış olacaktır. Türkiye’nin bu tür insan hakları ihlallerine karşı duyarlı bir politika izlemesi, uluslararası alanda da saygınlığını artırmaktadır. Heyetin Lahey ziyareti, Türkiye’nin haklı mücadelesini uluslararası alanda duyurarak adaletin sağlanması adına önemli bir adım olacaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İstanbul Barosu Başkanı ve TBMM Üyeleri, İsrail’in Savaş Suçları Soruşturması İçin Lahey’de!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin