1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Çatalca’da Çiftçilerle Hasat Yaptı: “Milletin Dertlerini Çözmeye Odaklansınlar”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Çatalca’da Çiftçilerle Hasat Yaptı: “Milletin Dertlerini Çözmeye Odaklansınlar”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, tarım alanlarında seralarda yetiştirilen sebze fidelerinin hasadında Çatalcalı çiftçilerle bir araya geldi. Çakıl Köyü’nde gerçekleşen etkinlikte İmamoğlu, çiftçilerle birlikte hasat yaparak, fidelerden elde edilen ürünleri tattı. Çatalca Belediye Başkanı Erhan Güzel ve köy halkı da etkinliğe katıldı. İmamoğlu, daha sonra Çakıl Köyü’nden Kaleiçi Mahallesi’ndeki kapalı pazar alanına geçerek “Hasat Bayramı”nda Çatalcalı üreticilerle buluştu. Konuşmalarında tarımın önemine vurgu yapan İmamoğlu, şunları söyledi: “Her yerde çok gururla söylüyorum. Bir çiftçi annenin evladıyım. Toprağın bereketinin bir hane için, bir ev için ne ifade ettiğini çok iyi bilirim. Siz, toprağın bereketini fışkırtamazsanız, o toprağı işleyenin, gönlünü iyi ve hoş edemezseniz, o insanların hanesine, o bereketli gelirleri akıtamazsanız, o milletin huzurlu olma şansı yok.” İmamoğlu, çiftçilere destek olunması gerektiğini belirtirken, ekonomik sorunlara da dikkat çekti. “Çiftçiye yardımcı olun, çiftçiye destek olun” diyen İmamoğlu, gıda enflasyonuna da değindi ve ekonominin düzeltilmesi gerektiğini söyledi. İmamoğlu, “Bu memleketin dört bir tarafında çiftçinin çığlığını duyuyoruz. Kötü ekonomi politikaları, çiftçinin desteklenmemesi, insanların ihtiyaçlarının hissedilmemesi ve ne yazık ki vatandaşından uzaklaşan yönetim anlayışı, bugün, başta köylerimizde, toprağını işleyen, hayvanını yetiştiren insanlarımızı çığlık atmaya, feryat etmeye mecbur bırakmıştır” şeklinde konuştu. İmamoğlu, tarımın önemine vurgu yaparken, siyasi tartışmalara ve hükümet politikalarına eleştirilerde bulundu. Belediye başkanlarına gönderme yaparak, tarım alanlarının korunması gerektiğini ve çiftçilere destek olunması gerektiğini belirtti. Hem tarımın hem de ekonominin önemine vurgu yapan İmamoğlu, “Allah’ım ekonomiyi düzeltmeleri için onlara yardım et, onlara akıl ver, onlara vicdan ver, onlara adalet ver” diyerek dua etti. Ayrıca, yandaş medyaya eleştirilerde bulunarak, gerçek sorunların konuşulması gerektiğini vurguladı. İmamoğlu, çiftçilerin ve köylülerin sorunlarını dinlerken, hükümet politikalarına ve ekonomik sıkıntılara çözüm bulunması gerektiğini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Çatalca’da Çiftçilerle Hasat Yaptı: “Milletin Dertlerini Çözmeye Odaklansınlar”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin