1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. İstanbul Büyükşehir Belediye Spor Kulübü, Paris 2024’e Damga Vuracak!

İstanbul Büyükşehir Belediye Spor Kulübü, Paris 2024’e Damga Vuracak!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Paris 2024 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları’na kota alan sporcuların katılımıyla bir basın toplantısı düzenledi. Toplantı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Saraçhane Başkanlık Binası’nda gerçekleşti.

Ekrem İmamoğlu, Türkiye’yi temsil edecek İstanbul Büyükşehir Belediye Spor Kulübü sporcularını tanıtarak, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 24 sporcu ile Paris 2024 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları’na en çok sporcu gönderen spor kulübü oldu. Bir sporcumuz hala kota mücadelesi veriyor, ona da başarılar diliyorum ve ekibimizde yer almasını umut ediyorum” dedi. Ayrıca, “12 kadın ve 12 erkek sporcu ile eşitlik sağlayarak Paris’e katılacak olmaktan gurur duyuyoruz” şeklinde konuştu.

İmamoğlu, konuşmasında İstanbul’un 2036 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları’na ev sahipliği yapma hedefine de değinerek, “2027 Avrupa Oyunları’na ev sahipliği yapacak olan İstanbul, 2036 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunlarına ev sahipliğini hedeflemektedir. İstanbul Büyükşehir Belediye Spor Kulübü de bu hedef doğrultusunda geleceğin sporcularını yetiştirmekte ve başarılar elde etmektedir” ifadelerini kullandı. Kulüp, toplamda 25 branşta faaliyet göstermekte ve 3 bin 500 sporcu ile çalışmalarına devam etmektedir.

Paris’te mücadele edecek İstanbul Büyükşehir Belediye Spor Kulübü sporcuları ise şu şekildedir:

Olimpiyat Oyunları’nda Burhan Akbudak, Zeynep Yetgil, Buse Tosun Çavuşoğlu, Merve Dinçel Kavurat, Nafia Kuş Aydın, Hakan Reçber, Emre Kutalmış Ateşli, Salih Yıldız, Mihael Zgank, Vedat Albayrak ve Neslihan Yiğit Arın yer alacaktır. Paralimpik Oyunları’nda ise Onur Taştan, Ecem Taşın Çavdar, Cahide Eke, Nazan Akın Güneş, Yağmur Şengül, Sadık Savaş, Yavuz Papağan, Mikail Al, Rabia Cirit, Abdullah Ilgaz, Nazmiye Muratlı, Mahmut Bozteke ve Elif İldem sporcuları yarışacaktır. Ayrıca judo branşında yarışacak olan Gökçe Yavuz da Paris 2024 Paralimpik Oyunları’na kota beklemektedir.

Paris 2024’e kota alan sporcuların katılımıyla gerçekleşen basın toplantısında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 2036 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları hedefine ulaşmak için büyük adımlar atıldığını vurguladı. Belediye Spor Kulübü’nün gösterdiği başarılarla gurur duyduklarını belirterek, genç sporcuların yetişmesine yönelik çalışmaların devam edeceğini ifade etti. Toplantıda sporcuların adları ve branşları detaylı olarak paylaşılırken, İstanbul’un spor alanındaki iddiasını arttırmak için çalışmaların hız kesmeden devam edeceği belirtildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İstanbul Büyükşehir Belediye Spor Kulübü, Paris 2024’e Damga Vuracak!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin