1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi işbirliğiyle Paris’te İstanbul Evi açıldı: İşte Konuşmaların ve Etkinliklerin Detayları!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi işbirliğiyle Paris’te İstanbul Evi açıldı: İşte Konuşmaların ve Etkinliklerin Detayları!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi işbirliği ile Paris’in ünlü moda müzesi “Palais Galliera”da İstanbul Evi açıldı. İstanbul Evi’nin 8 Ağustos’a kadar İstanbul’un tanıtımı için ziyaretçileri ağırlayacak. Aynı zamanda, 2036 Olimpiyat adaylığı için lobi faaliyetleri yürütülecek. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ve İstanbul’un 17 ilçe belediye başkanı da İstanbul Evi’nin açılış törenine katıldı. İmamoğlu’nun ailesi de açılışta yer aldı.

Açılışta, eski atlet Sergey Bubka da hazır bulundu. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) üyesi Nenad Laloviç, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) üyesi, Avrupa Olimpiyat Komiteleri (EOC) Başkanı Spyros Capralos, Olimpik Milli Kadın Voleybol Takımı eski kaptanı Esra Gümüş Kırıcı ve İmamoğlu da konuşma yaptı. İmamoğlu, “İstanbul 2027 Avrupa Oyunları vizyonumuzun ruhunu yansıtmaktadır” dedi.

İmamoğlu, ayrıca Paris’teki Eyfel Kulesi’nde olimpiyat halkalarını görmekten ilham aldığını belirtti. İstanbul’un çeşitliliğin ve kültürel zenginliğin sembolü olduğunu vurguladı. İstanbul’un antik mirasının ve modern yaşamının bir arada var olduğunu söyledi.

İstanbul, Avrupa Oyunları’na 2027 yılında ev sahipliği yaparak farklılıkların dostane rekabet ruhuyla birleştiğini gösterecek. Şehir, toplum, ortak amaç duygusu ve toplumsal cinsiyet eşitliği gibi konularda da öncelikler belirleyecek.

İstanbul Evi’nin açılışı, efsane atlet Sergey Bubka’nın da katıldığı etkinliklerle son buldu. Açılışta, sanat ve sporun bir araya geldiği söyleşiler düzenlendi. AIIPS Avrupa Genel Sekreteri Murat Ağca’nın yönettiği “İstanbul Talks: A Vision Beyond” başlıklı söyleşide, Sergey Bubka, Naz Aydemir Akyol ve Dünya Olimpiyanlar Derneği Başkanı Joel Bouzou bir araya geldi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi işbirliğiyle Paris’te İstanbul Evi açıldı: İşte Konuşmaların ve Etkinliklerin Detayları!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin