1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden Dikkat Çeken Karar: Dini Kurumlar Tarafsızlık İlkesiyle Yönetilecek!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden Dikkat Çeken Karar: Dini Kurumlar Tarafsızlık İlkesiyle Yönetilecek!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, eylül ayı oturumlarında Dini Kurum ve Topluluklarla İlişkiler Şube Müdürlüğü’nün görev ve çalışma yönetmeliğini onayladı. Yönetmelikte, cami, mescit, cemevi ve diğer dinlerin ibadethanelerinin sorumluluk alanları arasında olduğu belirtildi. AKP grubu, yönetmeliğin normlar hiyerarşisine aykırı olduğunu iddia ederek karara karşı çıktı.

İBB Meclisi tarafından kabul edilen yönetmeliğe göre, Dini Kurum ve Topluluklarla İlişkiler Şube Müdürlüğü dini kurum ve topluluklardan gelen talepleri incelemek, değerlendirmek ve ilgili birimlere iletmekle görevlendirildi. Müdürlük, dini kurum ve topluluklara ait ibadethaneler için bina ve tesis yapımı, bakımı, onarımı gibi konularda destek sağlayacak. Ayrıca, malzeme desteği sağlama, eğitim ve kültür faaliyetlerini destekleme gibi görevler de müdürlüğün sorumlulukları arasında yer alacak.

İBB Meclisi CHP Grup Başkanvekili Ülkü Sakalar, yönetmelik hakkında yaptığı açıklamada, cemevlerinin de ibadethane statüsünde kabul edilmesi gerektiğini belirtti. Sakalar, tüm ibadethanelere eşit hizmet götürmek amacıyla Dini Kurum ve Topluluklarla İlişkiler Müdürlüğü’nün kurulduğunu ve yönetmelikle bu hizmetlerin düzenlendiğini ifade etti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da daha önce yaptığı açıklamalarda cemevlerinin ibadethane olduğunu vurgulamış ve ayrımcılığa yer olmadığını dile getirmiştir. İmamoğlu, cemevlerinin Alevi vatandaşların ibadethanesi olduğunu belirterek, tartışmaların sonlandırılması gerektiğini ve cemevlerinin ibadethane olduğunu net bir şekilde ifade etmiştir.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin aldığı kararla birlikte Dini Kurum ve Topluluklarla İlişkiler Şube Müdürlüğü’nün görev ve çalışma yönetmeliği onaylanmış ve dini kurum ve topluluklara ait ibadethanelere eşit hizmet götürülmesi amaçlanmıştır. Cemevlerinin de bu kapsamda değerlendirilmesi ve ibadethane statüsünde kabul edilmesi, İstanbul’un dini ve kültürel zenginliğine katkı sağlayacak bir adım olarak değerlendirilmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden Dikkat Çeken Karar: Dini Kurumlar Tarafsızlık İlkesiyle Yönetilecek!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin