1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri Şişhane Meydanı’nda Kayyum Kararını Protesto Etti

İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri Şişhane Meydanı’nda Kayyum Kararını Protesto Etti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri, Hakkari
Belediyesi’ne kayyum atanmasına karşı Şişhane Meydanı’nda protesto gösterisi düzenledi.

Gerçekleştirilen eylemde “Hakkari için İstanbul ayakta” pankartı açıldı. “Faşizme karşı omuz omuza”, “Direne direne kazanacağız” sloganları atıldı.

“Kayyuma geçit yok”, “İrademize sahip çıkıyoruz”, “Kayyumlar gidecek biz kalacağız” dövizleri taşındı. Eyleme çok sayıda siyasi parti temsilcisi, demokratik kitle örgütü temsilcileri ve halk katıldı.

Eylemde DEM Parti Milletvekilleri, Emek Partisi, Türkiye İşçi Partisi, SODAP, SOL Parti, ESP, SMF, Halkevleri ve TÖP temsilcileri yer aldı.

Basın açıklamasında DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli yer aldı. Temelli, “Hepimiz sokaklardayız, alanlardayız, darbeye karşı direniyoruz. Çünkü biliyoruz ki kayyum darbedir. Bu iktidar darbe mekaniğinin içinde darbecilerle kol kola girerek kayyum darbelerine devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Berkay Ustabaş ise 1 Mayıs Platformu adına konuştu. Ustabaş, eşitlik, özgürlük, adalet için Saraçhane’deki faşizmin barikatlarına karşı durduklarını belirtti.

Hüseyin Tosu ise İstanbul Emek Barış ve Demokrasi Güçleri adına açıklama yaptı. Tosu, “Halkların seçilmişlerini tanımayanları biz de tanımıyoruz. Hakkari Belediyesi’ne kayyım atanarak Kürt halkının demokratik iradesi bir kez daha gasbedildi” dedi.

Tosu, iktidarın hukuku hiçe sayarak halkın iradesini tanımadığını ve kayyum atamalarıyla demokratik hakların çiğnendiğini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri Şişhane Meydanı’nda Kayyum Kararını Protesto Etti
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin