1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. İstanbul Havalimanı, Avrupa’nın En Yoğun Havalimanı Oldu!

İstanbul Havalimanı, Avrupa’nın En Yoğun Havalimanı Oldu!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Avrupa Hava Seyrüsefer Güvenliği Teşkilatı (Eurocontrol), 23-29 Eylül tarihleri arasındaki verilere dayanarak “Avrupa Havacılık Raporu”nu yayınladı. Rapora göre, İstanbul Havalimanı bu dönemde günlük ortalama 1438 uçuşla Avrupa’nın en yoğun havalimanı oldu. İstanbul Havalimanı’nı günlük 1437 uçuşla Amsterdam Schiphol, 1373 uçuşla Paris Charles De Gaulle ve 1328 uçuşla Londra Heathrow havalimanları takip etti. Ayrıca, Antalya Havalimanı da günlük 916 uçuşla listenin 10. sırasında yer aldı.

Eurocontrol’un raporuna göre, 23-29 Eylül tarihleri arasında İstanbul Havalimanı, Avrupa’nın en yoğun havalimanı oldu. Ortalama günlük 1438 uçuşla rekor kıran İstanbul Havalimanı, Amsterdam Schiphol Havalimanı’nın hemen ardından birinci sırada yer alırken, Paris Charles De Gaulle ve Londra Heathrow havalimanlarını da geride bıraktı. Bu veriler, İstanbul’un hava trafiği açısından ne kadar yoğun olduğunu gösteriyor. Diğer yandan, Antalya Havalimanı’nın da günlük 916 uçuş ile 10. sırada yer alması dikkat çekici bir bilgi olarak raporda yer aldı.

İstanbul Havalimanı, 23-29 Eylül tarihleri arasında Avrupa’nın en yoğun havalimanı olarak öne çıktı. Günlük ortalama 1438 uçuşla Avrupa’nın en işlek havalimanı olan İstanbul Havalimanı, bu dönemde Amsterdam Schiphol, Paris Charles De Gaulle ve Londra Heathrow havalimanlarını geride bırakarak zirvede yer aldı. Aynı dönemde Antalya Havalimanı da günlük 916 uçuşla listenin 10. sırasında yer alarak Türkiye’den gelen başka bir önemli veriyi ortaya koydu.

23-29 Eylül tarihleri arasında yayınlanan Avrupa Havacılık Raporu’na göre, İstanbul Havalimanı günlük ortalama 1438 uçuşla Avrupa’nın en yoğun havalimanı oldu. 1437 uçuşla Amsterdam Schiphol’un hemen ardından gelen İstanbul Havalimanı, 1373 uçuşla Paris Charles De Gaulle ve 1328 uçuşla Londra Heathrow’u geride bıraktı. Ayrıca, Antalya Havalimanı da günlük 916 uçuşla listede 10. sırada yer alarak Türkiye’nin havacılık alanındaki önemli konumunu bir kez daha kanıtladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İstanbul Havalimanı, Avrupa’nın En Yoğun Havalimanı Oldu!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin