1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İstanbul Havalimanı’nda 20 Bin Canlı Tıbbi Sülük Ele Geçirildi

İstanbul Havalimanı’nda 20 Bin Canlı Tıbbi Sülük Ele Geçirildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Havalimanı’na Rusya’dan gelen bir yolcunun valizlerinde yapılan kontrollerde, valizin içinde 20 bin adet canlı tıbbi sülük ele geçirildi.

29 Ağustos 2024 tarihinde İstanbul Havalimanı Gümrük Muhafaza ekipleri, Rusya’dan gelen bir yolcudan şüphelenerek X-Ray cihazında valizlerini aradı. Yapılan kontroller sonucunda bir valizde canlı tıbbi sülükler bulundu. Durum Arnavutköy Kaymakamlığı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Su Ürünleri Kontrol görevlilerine bildirildi.

İnceleme sonucunda, Rusya vatandaşının CITES kapsamında korunan canlı tıbbi sülükleri yasadışı yollarla ülkeye sokmaya çalıştığı belirlendi. CITES belgesi ibraz edemeyen şahsa, 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu gereğince 19 kilogram ağırlığında ve 20 bin adet büyük boy canlı tıbbi sülük el konuldu.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü tarafından sülüklerin kamuya geçirilmesine karar verildi ve uygun yöntemlerle bertaraf edildi. Rus vatandaşına 1 milyon 312 bin 408 TL idari para cezası uygulandığı bildirildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İstanbul Havalimanı’nda 20 Bin Canlı Tıbbi Sülük Ele Geçirildi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin