1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İstanbul Havalimanı’nda Operasyon: 309 Jako Papağanı Ele Geçirildi!

İstanbul Havalimanı’nda Operasyon: 309 Jako Papağanı Ele Geçirildi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Havalimanı kargo bölümünde gerçekleştirilen operasyonda, Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri toplamda 309 papağan ele geçirdi. 4 Ağustos’ta yapılan incelemelerde, kolilerin gizli bölmelerinde 5’i ölü olmak üzere 309 jako papağanı bulundu. Kargoya ait belgeler incelendiğinde, papağanların uluslararası ticaretinde gereken CITES belgelerinin bulunmadığı ortaya çıktı. Bu nedenle papağanlara el konuldu.

Yapılan araştırmalar sonucunda, Kongo’dan transit olarak Türkiye’ye getirilen papağanların aslında Irak ve Tayland’a gönderilmek üzere planlandığı belirlendi. Ancak papağanların belgelerinin uyumsuz olduğu ortaya çıktı. CITES Poicephalus gulielmi (Jardine) papağan türü için düzenlenmiş belgeler bulunsa da papağanların aslında Kongo dışından getirilmesi yasak olan Jako türüne ait olduğu tespit edildi.

Ele geçirilen papağanlar, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’ne teslim edildi ve Polonezköy’deki özel bir hayvanat bahçesinde karantina altına alındı. Bakıcılar tarafından özel bir beslenme programı hazırlanan papağanlar, çeşitli kuruyemişler, meyveler ve özel yemlerle besleniyor. Karantina sürecinin ardından papağanların kalıcı yaşam alanlarının belirlenerek buraya gönderilmesi planlanıyor.

Bu olay, uluslararası yasa dışı hayvan ticaretine karşı verilen mücadeleyi gözler önüne seriyor. Papağanların korunması ve doğal yaşam alanlarında kalması için gerekli adımların atılması önem arz etmektedir. Havalimanlarında yapılan titiz kontrollerle kaçak hayvan ticaretinin önüne geçilmeye çalışılmaktadır. Halkın da bu konuda duyarlı olması ve yasa dışı hayvan ticaretine destek vermemesi oldukça önemlidir. Sonuç olarak, yaşanan bu olay dikkatleri uluslararası hayvan koruma kanunlarının uygulanması ve hayvanların haklarının korunması gerekliliğine çekmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İstanbul Havalimanı’nda Operasyon: 309 Jako Papağanı Ele Geçirildi!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin