1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İstanbul Havalimanı’nda Yakalanan Zehirli Hayvanların Piyasa Değeri 10 Milyon Dolar!

İstanbul Havalimanı’nda Yakalanan Zehirli Hayvanların Piyasa Değeri 10 Milyon Dolar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Havalimanı’nda gerçekleştirilen operasyonda, yurt dışına çıkarılması yasak olan bazı endemik türdeki hayvanlar ele geçirildi. Bin 500 adet akrep, tarantula ve örümcek gibi zehirli hayvanlar, şüpheli bir valizinde bulundu. Operasyon kapsamında Amerikan Ulusal Doğa Tarihi Müzesi müdürü Lorenzo Prendini de gözaltına alındı. Türkiye’de DNA bilgileri kopyalanarak zehirleri sağılan hayvanların ilaç yapımında kullanıldığı belirlendi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yasak endemik türdeki hayvanların zehirlerinin ilaç yapımında kullanıldığını tespit etti. Operasyonda, bir şüphelinin valizinde bin 500 zehirli hayvan ile 88 tüp zehir ele geçirildi. Bu zehirlerden elde edilen bir litre ilacın piyasa değerinin 10 milyon dolar olduğu ortaya çıktı.

Şüpheli Prendini’nin Emniyet’teki işlemleri sürüyor. Hakkında Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu’na muhalefet suçundan işlem başlatılan Prendini, Gaziosmanpaşa Adliyesi’ne sevk edildi. Şüphelinin 26 Nisan’da Türkiye’ye giriş yaptığı ve Tarım ve Orman Bakanlığından izin aldığı ancak yasağa uymayarak hayvanları çıkarmaya çalıştığı belirtildi.

Şüpheli, emniyetteki ifadesinde New York City Üniversitesi’nde profesör olarak çalıştığını ve araştırma yapmak için hayvanları topladığını söyledi. Valizlerdeki hayvanları ülkesine götürmek istediğini ancak yasa dışı olduğunu bilmediğini ifade etti. Benzer çalışmalar yaptığı diğer ülkelerde hayvanları çıkarabildiğini, Türkiye’de de aynısını yapabileceğini düşündüğünü belirtti.

Bakanlık izni almasına rağmen yasa dışı hareket etmesi ve zehirli hayvanların bulunması, şüphelinin hukuki süreçten geçmesine neden oldu. Operasyon sonucunda ele geçirilen hayvanlar ve zehirler, yasal prosedürler doğrultusunda işleme tabi tutulacak. Operasyon, yasa dışı hayvan ticaretine karşı alınan önlemlerin önemini gösterdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İstanbul Havalimanı’nda Yakalanan Zehirli Hayvanların Piyasa Değeri 10 Milyon Dolar!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin