1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İstanbul Katil Polisi Tutanakla Tuttu, Ancak Cezaevinde Rehabilitasyon İşe Yaradı mı?

İstanbul Katil Polisi Tutanakla Tuttu, Ancak Cezaevinde Rehabilitasyon İşe Yaradı mı?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul’da polis memuru Şeyda Yıldız’ı öldüren Yunus Emre Geçti, tutuklandı. Bu olayla ilgili SÖZCÜ TV Ana Haber sunucusu Fatih Portakal, katilin çöp poşeti giydirilmiş halde hayvan taşıma aracıyla adliyeye getirilmesine tepki gösterdi.

Portakal, “Bu adamın cezaevinden çıkmaması gerekiyor” dedi ve cezaevlerinin rehabilite edemediğini düşündüğünü ifade etti. Katilin tutuklanmasına rağmen, ilerleyen yıllarda serbest kalabileceği endişesini dile getirdi.

Katilin çöp poşeti giydirildiği ve hayvan taşıma aracıyla taşındığı görüntülere de değinen Portakal, bu tavrın insanlık dışı olduğunu belirtti. İçişleri Bakanlığı’nı eleştirerek, sosyal medyada da tepki gösteren Portakal, bu tür uygulamaların insanlık onurunu zedelediğini düşündü.

Portakal, hukuk devleti ilkesine uygun hareket edilmesi gerektiğini vurgulayarak, suçluların cezalarını tam olarak çekmesi ve rehabilite edilerek serbest bırakılmamaları gerektiğini savundu. 22 yıl boyunca suç makinaları yetiştiren bir sistem eleştirisi yapan Portakal, suç işleyenlerin cezalarının yeterince ağır olmamasının ve cezaevlerinden erken salınmalarının suçun devam etmesine sebep olduğunu düşündü.

İçişleri Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı’nın bu tür görüntülerle yarattığı algıyı eleştiren Portakal, hukuk devleti kavramının bu şekilde zedelendiğini ifade etti. Devletin suçlularla mücadelede daha etkin bir politika izlemesi ve suçluların cezalarının caydırıcı nitelikte olması gerektiğini dile getiren Portakal, toplumun güvenliğinin ve huzurunun sağlanması için daha etkili önlemlerin alınması gerektiğini belirtti.

Sonuç olarak, Portakal, suçluların cezalandırılması, toplumun güvenliği ve adaletin sağlanması konusunda daha etkin ve kararlı bir tutum benimsenmesi gerektiğini vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İstanbul Katil Polisi Tutanakla Tuttu, Ancak Cezaevinde Rehabilitasyon İşe Yaradı mı?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin