1. Haberler
  2. İSTANBUL
  3. İstanbul Kemerburgaz’da Oğuz Murat Aci’nin Ölümüne Neden Olan Cinayet Zanlısı ABD’ye Kaçtı!

İstanbul Kemerburgaz’da Oğuz Murat Aci’nin Ölümüne Neden Olan Cinayet Zanlısı ABD’ye Kaçtı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Kemerburgaz’da meydana gelen trafik kazasında ehliyetsiz araç kullanan Timur Cihantimur, Oğuz Murat Aci’yı çarparak ölümüne neden oldu. Ardından annesi Eylem Tok ile birlikte kaçarak ABD’ye gitti. Ancak, Cihantimur’un ABD’de tutuklu olduğu ıslahevinin koşullarından şikayetçi olması üzerine 2 milyon dolarlık kefalet talebinde bulundu. Bu talebe savcı Kristen A. Kearney itiraz etti ve serbest bırakılması durumunda tekrar kaçabileceğini belirtti.

Massachusetts Bölge Başsavcı Yardımcısı Kristen A. Kearney tarafından hazırlanan iade kararı taslağında, Türkiye’den gelen delillerin yeterli olduğu ve ABD ile Türkiye arasındaki suçlu iade anlaşmasının geçerli olduğu belirtildi. Kararın mahkemeye sunulmasının ardından iade ile ilgili nihai kararın ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından verileceği açıklandı.

Timur Cihantimur ve annesi Eylem Tok, Eyüpsultan’da yaşanan kaza sonrasında kaçarak önce Mısır’a ardından da ABD’ye gitti. Ancak Adalet Bakanlığı tarafından gönderilen geçici tutuklama talebi sonucunda Florida federal mahkemesi kararıyla Cihantimur ve Tok, Boston’da polis tarafından yakalanarak tutuklandılar.

Ölen Oğuz Murat Aci’nin ailesi ve Türk hukuk sistemini rahatlatıcı bir gelişme olarak değerlendirilen bu yakalama sonrası, iade süreci başladı. Cihantimur’un ABD’de tutuklu kaldığı ıslahevinin şartlarına yönelik şikayetleri üzerine ortaya çıkan kefalet talebine savcı Kearney’in şüpheyle yaklaşması ve kaçma ihtimalini ön görmesi dikkat çekici oldu.

Işıklar altında yaşanmış olan bu olay, uluslararası suçlu iade sürecinin nasıl işlediğini ve Türkiye ile ABD arasındaki iş birliğinin ne derece önemli olduğunu gösterdi. Başsavcı yardımcısı Kearney’in hazırladığı taslak karar metni, adaletin sağlanması adına önemli bir adım olacak gibi görünüyor. Son kararın ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından verilmesi, sürecin nasıl ilerleyeceğini merakla bekleyenleri heyecanlandırıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İstanbul Kemerburgaz’da Oğuz Murat Aci’nin Ölümüne Neden Olan Cinayet Zanlısı ABD’ye Kaçtı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin