1. Haberler
  2. İSTANBUL
  3. İstanbul Kültür Yolu Festivali’nde 500’den Fazla Etkinlik ve 20 Şehir!

İstanbul Kültür Yolu Festivali’nde 500’den Fazla Etkinlik ve 20 Şehir!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Kültür Yolu Festivali’nin tanıtım toplantısı, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un katılımıyla gerçekleşti. 8 Eylül-6 Ekim tarihleri arasında dokuz günlük olarak planlanan festival için bu yıl 110’dan fazla etkinlik alanı belirlendi. Festival ile ilgili tüm detaylara kulturyolufestivali.com adresinden ulaşılabileceği belirtildi. Bakan Ersoy, bu yıl festivaldeki etkinlik sayısının 500’ü geçeceğini vurguladı.

Festival 28 Eylül-6 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek ve İstanbul’un kültürel ve sanatsal zenginliklerini bir kez daha ortaya çıkaracak. Bu yıl 110’dan fazla etkinlik alanına ek olarak birçok farklı noktada da etkinlikler düzenlenecek. Festivalin açılış galası, İstanbul Devlet Opera ve Balesi sanatçılarının Carmina Burana temsilinde gerçekleşecek. Festival boyunca İstanbul genelinde birçok sahne ve salon etkinliklerle dolacak.

Galataport Saat Kulesi Meydanı ve Ümraniye Millet Bahçesi’ne sahne kurulacak. Birçok ünlü sanatçı ve grup, bu sahnelerde performans sergileyecek. Ayrıca Mariinsky Orkestrası, Deutsches Symphonıe Orchester Berlin ve Alireza Ghorbani gibi dünya çapında tanınan sanatçılar da festival kapsamında konserler verecek. Sanat sergileri ise Sebastiao Salgado Genesis, Leonardo Da Vinci -Rönesans Dehası, Frida Kahlo’nun Günlükleri ve diğer birçok sergi sanatseverlerle buluşacak.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 2023’e kıyasla İstanbul’u ziyaret eden yabancı ziyaretçi sayısında %7’lik bir artış olduğunu açıkladı. Bu yılın ilk 8 ayında İstanbul’a yaklaşık 12 milyon 270 bin ziyaretçi geldi. Ağustos ayında ise İstanbul yabancı ziyaretçi sayısının 1 milyon 802 bini geçtiği belirtildi. Bu artışta İstanbul Havalimanı ve Galataport’un önemli rolü olduğu vurgulandı. Ayrıca, festivalin şehre olan katkısının da önemine değinildi.

Gelecek yıllar için Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin rotasına dört yeni il daha eklendiğini belirten Bakan Ersoy, 2025 yılında festivalin 20 farklı şehirde gerçekleştirileceğini açıkladı. Malatya, Manisa, Mardin ve Kayseri’nin yeni festival durakları arasında olacağı duyuruldu. Bu sayede festivalin yıllar içinde daha da genişleyerek Türkiye’nin farklı şehirlerine yayılacağı ifade edildi. Bu yıl festivalin başarısıyla ilerleyen yıllarda daha geniş kitlelere ulaşmayı hedefledikleri belirtildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İstanbul Kültür Yolu Festivali’nde 500’den Fazla Etkinlik ve 20 Şehir!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin