İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı CEO’su Alp Er Tunga Ersoy, havalimanının Türkiye ekonomisine yıllık katkısının 10.1 milyar euro olduğunu açıkladı. Havalimanının 55 ülkede 125 dış hat noktasına hizmet verdiğini ve 47 havayolu şirketi ile uçuş gerçekleştirildiğini belirtti. Bu sayının artmasını beklediklerini söyleyen Ersoy, ayrıca 2023 yılında 55 bin ton kargo taşındığını da sözlerine ekledi.
Ersoy, mevcut terminal tesislerini geliştirmek için 24 proje bulunduğunu ve bu projelerin 35 milyon euro yatırımla aşamalı olarak 2025 yılının ilk yarısında tamamlanması hedeflendiğini ifade etti. Havalimanının yoğunluğunu rahatlatmak adına giriş alanlarını genişlettiklerini ve ek x-ray cihazları eklediklerini belirten Ersoy, e-pasaport sayısını da 15’e çıkardıklarını aktardı. Ayrıca, 6 milyon euro yatırımla 36 adet tuvaletin yenileneceğini ve otopark kapasitesinin de 7 milyon euroluk yatırımla yüzde 20 artırılacağını açıkladı.
Havalimanının bir ‘hub’ olarak önem kazandığını vurgulayan Ersoy, son yıllarda küresel uçuş ağırlığının Asya ve Afrika’ya doğru kaydığını belirtti. Gece kullanılmayan bir pistin kapasite artışını engellediğini dile getiren Ersoy, pistin gece açılabilmesi için yapılan tadilatlar sayesinde uçak sayısının artacağını ve saatlik 65 uçağa ulaşacaklarını ifade etti. Ayrıca yeni bir terminal binası yapacaklarını da duyurdu.
İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı, hem yolcu hem de kargo taşımacılığında önemli bir role sahip. Gelişen ve büyüyen havacılık sektöründe, havalimanının yapılacak yatırımlarla daha da gelişeceği ve uluslararası arenada önemli bir konuma geleceği tahmin ediliyor. Alp Er Tunga Ersoy’un açıklamalarına göre, havalimanı önümüzdeki yıllarda daha fazla havayolu şirketi ile çalışacak ve daha geniş bir coğrafyaya hizmet verecektir. Böylelikle Türkiye’nin hava taşımacılığı sektöründeki önemi ve etkisi daha da artacak.